Bőven hendikep alatt

Lea és Bálint is jelentősen javított


- Huszti György írása -

Kezdetét vette az Észt Junior Open, a European Tour Destination besorolású Estonian Golf & Country Clubban az Északi-tenger partján található Manniván. A Pannonia Junior Akadémia triójából Nagy Ármin egyelőre csak “pihent” számára holnap kezdődik meg a nemzetközi menetelés a fiúk U14 kategóriájában. 
Stern Lea azonban nem (az Őt egyébként “megillető”) U14 kategóriában nevezett, hanem egy “súlycsoporttal” feljebb az U16-ban méretteti meg magát, és a férfi elütőről játszott ma egy hatalmas 83-at (+11) ezzel (tekintve, hogy a férfi elütőről 16-os pHCP-vel indult) egy egészet javított és már bőven a single táborban tanyázik (hcp 9,2). Lea az U16-os mezőny harmadik helyéről várja a holnapi folytatást élete első külföldi nemzetközi versenyén.

Eközben ötszörös Junior Bajnokunk Závaczki “The Sensey” Bálint a profi hátsó elütőről játszott 73-at (+1), Ő négyes playinggel indult, tehát itt is nagy hcp javítás történt (új eHCP: +0,5). Bálint a 2. helyen áll az U18 fiú kategóriában, mindössze egy ütéssel lemaradva a hazai (észt) vetélytársa mögött, és szintén eggyel vezetve az Őt üldöző két finn játékossal szemben. 

Bálinttal készült gyors interjúnk:
“Egy kicsit Skóciában éreztem magam a tengerparti pályán, a vörösesbarna rough-ok sok helyen magasan meghagyva és marasztalóan várják a labdákat, így különös jelentősége van, hogy ki mennyire pontosan drive-ol (mindenki kénytelen elővenni és sokat használni a drivert a 6 500 méteres pályahossz miatt). Nekem ma szerencsére ez jól ment 12/10 volt a Fairway találatom, igazából csak egy kezdőütésem volt “kuka”. 
A GIR 13-szor sikerült, az öt rontott green-ből egyszer sikerült az up&down, így jött össze a négy Bogey (a 3 Birdie mellett). A két gyakorlónapon esős idő volt, sok helyen - főleg a homokbunkerekben - ez erősen meglátszott, de persze az időjárás mindenkinek egyforma. A tengerpart ellenére mindössze 1,5 ütős szél volt, a magam részéről remélem, hogy ez nagyjából így is marad, az előrejelzések és a formám is bíztatónak tűnik. A közvetlen riválisokat egyelőre nem láttam játszani, holnap is az első napi flight-beosztás szerint indul a mezőny, az utolsó napon lesz csak fordított sorrendű indítás. Mindent megteszek, hogy a zárónapon az utolsó flight tagjaként vághassak neki a pályának”.


Fotó: caddie.hu, illetve TilanderGolf

2020.07.14.

Hozzászólások