Északi-tengeri kaland

Kezdődik az Észt Junior Open


- Huszti György írása -


Az Északi-tenger üdülőövezetében (Manniva) tölti a hetet a Pannonia Junior Akadémia három fiatal reménysége. Bár kifejezetten szép és rendezett a környék, de mégsem nyaralni érkezett a Závaczki Bálint, Stern Lea Sára, Nagy Ármin trió az Estonian Golf & Country Clubba. A felnőtt Európa Bajnokságnak is helyet adó (és European Tour Destination), mintegy 6 300 méteres gyönyörű fekvésű és kialakítású pályán holnap (kedden) veszi kezdetét az Észt Junior Open. Az U14-es korosztálynak (Nagy Ármin) egy kétnapos versenyre kerül sor, míg az U16-18-21 játékosokra egy háromnapos WAGR minősítésű (világranglista pontokat adó) versengés vár. 

A Pannonia Junior Akadémia támogatásával utazó kis csapatra kemény összecsapás vár a mezőny erősségét vizsgálva. A 95 játékosból 10-en pluszos hendikeppel rendelkeznek (köztük Bálint is (+0,2)), több mint húszan 2-es hcp alattiak, kilenc fiatal már szerepel a világranglistán a mezőnyből.
Így a jelenleg 10 hcp feletti Leának (10,2) és Árminnak (11,5) ez a verseny alighanem, inkább csak egyfajta tanulási folyamat része lesz, egy kis “belerázódás” a nemzetközi légkörbe, gondolatvilágba.

A versenyt megelőző napokban volt lehetőség megismerkedni az egészen kivételesen szép pályával, idő mindenképpen volt rá, hiszen a nap 4:20-kor kel és bár lenyugszik 22:26-kor, de még este 11 órakor is nappali világosságban lehet ütni a labdát.
Az első versenynapnak Bálint (magyar idő szerint) 8:45-ko, Lea 11:18-kor vág neki, Ármin még egy napot gyakorolhat a nemzetközi színpadra lépése előtt.

A fiatalok eredményeiről természetesen beszámolunk oldalunkon.

2020.07.13.

Hozzászólások