BAJNOKAINK

Egy felejthetetlen este margójára


- Huszti György írása -

Péntek este az elmúlt harminc év magyar golfBAJNOKAI szerényen és kissé megilletődve gyülekeztek egy budai étterem bálteremmé alakított dísztermében. Felemelő érzés volt végigtekinteni ezen az illusztris társaságon, nézni az arcokat, ahogy kedvességgel és baráti mosollyal tudtak örülni egymásnak és egymás egykori teljesítményének, amely a Bajnokok Pantheon-jába emelte Őket. 

Csodálatos, hogy néhány óra erejéig minket is befogadtak maguk közé a magyar golfhősök. Ezek a halhatatlan fiatal hölgyek és urak, akik örökre felírták nevüket a sporttörténelem lapjaira, ráadásul - tették mindezt - aranybetűkkel. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy hiába telt el mintegy száz esztendő a bajnoki címeik óta, mégis minden valamirevaló magyar golfozó ismeri Hevesi Erzsébet (dr. Szlávy Béláné), vagy éppen Lauber Dezső nevét.

Magasztos érzés, hogy a néhány hónapja életre hívott GolfBajnokok Ligájának első Gálavacsoráján valamennyi, Magyarországon élő vagy éppen Magyarországon tartózkodó egykori Bajnokunk elfogadta meghívásunkat. Bajnokaink, akik korábbi kimagasló golfteljesítményükkel szeretett sportágunk színvonalát fokozták, most részvételükkel Gálavacsoránk fényét is magasra emelték.

Bajnokaink mellett valamennyi magyar golfkorosztály is képviseltette magát, hiszen jelen volt a Gálán a legtapasztaltabb korosztály - a Magyar Senior Golfozók Társaságának képviseletében Dietrich Tamás, a felnőtt korosztály - a Magyar MidAmatőr GolfEgyesület képviseletében  Zilahy Csaba, és persze a legfiatalabb korosztály is - a Pannonia Junior Akadémia képviseletében Rózsa István. A Magyar Golf Szövetség is elfogadta meghívásunkat, de sajnos egy-két órával a rendezvény kezdete előtt Makszin Áron főtitkár úrnak halaszthatatlan elfoglaltsága akadt, így a szövetség végül nem tudta tiszteletét tenni az elmúlt 30 év Magyar GolfBajnokai előtt, de jövőre minden bizonnyal változik majd ez a helyzet.


Böndicz-Tóth Beáta, Böndicz Gergő, ifj. Tóth János, dr. Zsoldos Fanni, Wilheim István, Wilheim-Rusznyák Evelin

Bajnokaink azonban szerencsére jelen voltak, sőt a legtöbben elhoztak magukkal egy számukra kedves személyt is, hogy megosszák velük az ünnepi pillanatokat. Szándékaink és reményeink szerint minden szezon végén vendégül látjuk Bajnokainkat. Minden évben szeretnénk megteremteni és biztosítani a lehetőségét, hogy Hőseink újra átélhessék  szívükben az ünnep perceit, és elbeszélgethessenek egy finom ünnepi Gálavacsora mellett, akár a régmúltról, akár a jelen szezon történéseiről.

Az első Gálavacsorán már meg is született egy sporttörténeti pillanat, ugyanis 1998-as Bajnokaink  - igen abban évben az MGSz két, megosztott Bajnoki címet hirdetett meg -, tehát Brúder Balázs és Lacsek Krisztián kezei által, az aláírásukkal hitelesített dokumentum született, miszerint jövő nyáron Hencsén (ezt a pályát sorsolta ki Noémi, Lacsek Krisztián felesége) lejátszák az 1998-as “döntőt” és eldöntik végre a Bajnoki cím sorsát ?


Turkovics Ilona, Rózsa Dávid

Szándékaink szerint a jövőben egy olyan Klubot szeretnénk kialakítani, amelynek nem lehet akárki a tagja, ahova nem lehet megvásárolni a belépőt, amelynek ki kell érdemelni a tagságát, be kell kerülni a sporttörténelem és az almanachok lapjaira, el kell hódítani a Magyar Bajnoki címet.

Mégegyszer, tiszta szívünkből köszönjük, hogy megtiszteltek bennünket Bajnokaink! Mit is írhatnánk mást, minthogy:

Jövőre, Veletek, Ugyanitt
(persze kiegészülve 2020-as Bajnokainkkal) ?⛳️

 

Fotók: Yulia Stepanova Photography (Teljes fotógaléria lentebb)

2019.11.23.

Hozzászólások

GolfBajnokok Ligája - GálaVacsora 2019.

Yulia Stepanova Photography - Jogtulajdonos: caddie.hu

2019.11.22.