Az MTI szerint kevés az esély

Golfhírek érkeztek a Távirati Irodától


Az MTI friss sporthíre szerint kevés esélye van magyar golfozónak kijutni a Tokiói Olimpiai Játékokra.
Kedves Csicsi, kérünk lepd meg a Magyar Távirati Irodát! ?
A golf olimpiai kvalifikációja idén június 30-án zárul, addig Csicsinek még éppen tíz versenye van hátra, és - jó játékkal - egyáltalán nem lehetetlen a helyzete. 

Korábbi írásunk a női kvalifikációs témában.
És az MTI hivatalos híre:

Tokió 2020 - Kvalifikációs ABC: egy fix csapat, további négy még versenyben
Budapest, 2020. január 28., kedd (MTI) - Szűk hat hónappal a tokiói olimpia rajtja előtt a klasszikus csapatsportágak közül egyedül férfi vízilabdában biztos a magyar részvétel.

Bekerülhet még az ötkarikás mezőnybe a női vízilabda-, valamint a női kézilabda-válogatott, illetve van még lehetősége ugyanerre 3x3-as kosárlabdában a férfi és a női csapatnak is. Hagyományos kosárlabdában, labdarúgásban, röplabdában, strandröplabdában, gyeplabdában, rögbiben, baseballban és softballban nem lesz magyar együttes.

A programba be-, illetve visszakerült öt új sportág - a baseball/softball mellett a hullámlovaglás, gördeszka, sportmászás és karate - versenyei közül csupán utóbbiban mutatkozik remény arra, hogy magyar sportolóért szoríthassanak a szurkolók.

A már említetteken kívül biztosan nem lesz magyar induló gumiasztalban, lovassportban és kevés az esély a kvalifikációra BMX-ben, pályakerékpárban, golfban, műugrásban, szlalom kajak-kenuban és evezésben.

Ugyanakkor 11 sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, kajak-kenuban, országúti kerékpárban, öttusában, sportlövészetben, tornában, medencés és nyíltvízi úszásban, vitorlázásban és vízilabdában - már fix kvótákkal, kvótásokkal rendelkezik Magyarország, további háromban - cselgáncsban, triatlonban és vívásban - pedig biztosan lesz magyar induló a kvalifikációs időszak zárultával.

A magyarok jelenleg 74 indulási hellyel rendelkeznek. A MOB 13 magyar érmet és még 24 pontszerző helyezést prognosztizál a nyári játékokra, amelyen 144-179 fős csapattal számol.
Legutóbb, Rio de Janeiróban 160 magyar versenyző állt rajthoz, és 15 éremmel, 8 arannyal, 3 ezüsttel és 4 bronzzal tértek haza.


Fotó: LET

2020.01.31.

Hozzászólások