A négy első fecske

Hazai Klubmenedzserek a nemzetközi vizekenA Magyar Klubigazgatók Szövetségének négy tagja Gschwendtner Sonja, Jakobi András, Révész Tamás és Rózsa Dávid 2021. őszén végzett Magyarországon először azon tanulmányokkal, amelyeket 2013-ban a St. Andrews Management Center és a Club Managers Association indított el. A nemzetközi golfmenedzseri diplomát ezidáig Európa-szerte 100 kurzuson, közel 800 golfmenedzser szerezte meg, és ezzel jogosan viselhetik nevük mögött a CMDip titulust. 2021. őszétől ezen elit klub tagjai közé tartozik a négy magyarországi menedzser is.

Ebből az örömteli alkalomból kérdeztük Révész Tamást a Magyar Klubigazgatók Szövetségének elnöket, hogy egy kicsit bővebben is fejtse ki, mit is jelent ez pontosan, illetve milyen előnyökkel járhat ez a hazai golfélet számára
Először is gratulálunk! Neked is, illetve a másik három végzett Klubmenedzsernek is!
Milyen fontos ismereteket sikerült elsajátítanotok a mintegy kétéves képzés során?

Köszönjük szépen! Minden klubmenedzser számára szinte kötelező jellegű ismeretek közé sorolható a Klubirányítás, az Interperszonális Készségek, a Csapatvezetés, a Számvitel, Pénzügyek és Adatelemzés, a Humánerőforrás Menedzsment, a Külső- és Kormányzati Hatások Elemzése, a Klubtagság és Marketing, a Golf, Sport és Rekreáció & Wellness Ismeretek, a Létesítménymenedzsment, és végül, de nem utolsósorban az Információtechnológia.

Ez nagyon komolyan hangzik, hogyan sikerülhet igazán elmélyedni egy ilyen szerteágazó és összetett tudásanyagban?

Ezen tantárgyakat mélyebben az ún. bentlakásos MDP kurzusok alatt professzionális előadók segítségével ismerhetik meg és sajátíthatják el a hallgatók. Az órák nem nélkülözik az interaktivitást sem. A közös gondolkodás, az olykor éjszakákba nyúló közös csapatmunkának köszönhető esettanulmányok nem csak a tanulók ismeretanyagát és gyakorlatiasságát bővítik, de lehetőséget adnak arra is, hogy igazán mély, szakmai kapcsolatokat alakítsanak ki egymással a különböző európai országokból érkező aktív menedzserek. A későbbiek során az alumni mindig a menedzserek segítségére van, így bármilyen kérdés, probléma vetődjön is fel munkájuk során, több száz fős „szakértői” gárda áll a CM golfdiplomás menedzserek rendelkezésére.

Mi lehet a következő lépés a négy, már végzett Klubmenedzser számára?

A 4 fős magyarországi csapat tanulmányai a fentebb említettekkel még nem értek véget. Egy újabb, ezúttal legalább 3 éves periódus áll előttük,  a hátralévő kurzusok elvégzésével és a tanulmányi kreditek mellett az ún. társasági kreditek megszerzésével jogot szereznek arra, hogy a mindent lezáró vizsgára jelentkezhessenek, amely végén a CCM (Certified Club Manager) rangos címet szerezhetik meg. Ezen címmel Európa-szerte kevesebb, mint 100 golfklub menedzser büszkélkedhet.

Ez egyre komolyabban hangzik, mondhatni a nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik

Igen, így van (nevet) persze addig még sok víz fog lefolyni a Dunán és számos kurzuson, európai és amerikai konferencián kell részt venniük a szakembereknek, de a nemzetközi helyzet fokozódása kapcsán, egy nagy hírt is meg tudunk osztani az olvasokkal, mégpedig, hogy az MKSZ és a CMAE megállapodtak, miszerint az MDP képzés 3. kurzusa 2023-tól Magyarországra kerül. Ez egy hatalmas megtiszteltetés számunkra, így az angol, skót, spanyol, arab emírségek és cseh helyszínek után Magyarország is felkerül Club Managers Association of Europe oktatási térképére.

Szívből gratulálunk ehhez is, és a négy diplomához is még egyszer!


Fotómontázs: caddie.hu

2021.11.05.

Hozzászólások