A Nagy Kékség

Egy tökéletesre teremtett napA Pünkösdi királyok (és a királylány)


- Huszti György írása -


Már a kora reggeli órákban, útban a Pannonia GCC zöld lankái felé észlelni lehetett, azokat a pozitív energiákat, amelyek éreztették a résztvevőkkel, hogy ma igazán jókedvében rúgta le magáról a paplant a Teremtő. Magasztosan szikrázó napsütés fogadta a több mint teltházas mezőnyt, hiszen a szervezők az utolsó pillanatban beszuszakoltak még egy extra flight-ot is a várólistáról, így 88 helyett 92 induló vehette az irányt Máriavölgy felé. Az első meglepetéssel már akkor találkozhatott a mit sem sejtő külső szemlélő, amikor reggel 7:40-kor belépve a Klubházba a mezőny nyolcvan százaléka már megérkezett a 9:00 órás ShotGun startra, leszűrhető tehát, hogy igencsak kiéheztette az elmúlt időszak “versenynélkülisége” a hazai golftársadalmat. A versenyzőket majd’ mégegyszer annyi néző, érdeklődő, hozzátartozó kísérte, így igen hamar benépesült az egykori Habsburg kúria terasza is. 


Micsoda látvány......végre, újra

A magyar pályákon új módszernek számító flight-sorsolásra 8:20 perctől a Driving Range-en került sor, ahonnan szinte már csak ha féltucatnyian “hiányoztak”. A mezőny egészen parádés színvonalúra húzta fel magát, hiszen rengeteg magyar éljátékos, Magyar Bajnokok, három profi golfozó, de még profi  NBI-es labdarúgó is képviseltette magát. Kicsit már a hónap végi Magyar Kupára is készülve gyors green-ek fogadták a vállalkozó szellemű játékosokat (persze az MK-n még ennél is gyorsabb “zöldek” várhatóak majd). A magas színvonal tettenérhető volt a teljes játéknap során, hiszen elég volt csak a Klubház kivetítőjére pillantani, és látszodott, hogy a hatalmas képernyőt csak úgy eluralta a “nagy kékség” 126(!) Birdie és 3(!) Eagle született, a “PLAY” valós idejű LiveScoring alkalmazás első csapatversenye tehát igen sok kék festéket fogyasztott a képernyőn ? Apropó képernyő, akadt olyan amerikai profi golfedző is a nap folyamán, aki az utolsó másfél órában bevackolt a Klubház nagyképernyős TV-je elé az első sorba és le sem vette a szemét a folyamatosan változó számsorokról, így izgulva végig csemetéjéért az utolsó 90 percet. 

Igazán jól látható volt, hogy az Alsó- illetve Felső-ágas sorsolással elérte a célját a szervezők azon szándéka, hogy minél inkább kiegyenlítse a játékosok tudásszintjét, hiszen mindössze két szakasszal a vége előtt még 9 csapat állt egyetlen ütésen belül, tényleg bármi lehetett volna….és persze lett is, de ne szaladjunk ennyire előre. 


Merre sétáljunk tovább?

A csapatverseny előtt kanyarodjunk rá az egyéni díjakra, hiszen például a Longest Drive kategóriákban (női/férfi), szinte a mezőny felének átvonulásáig tartotta magát egy házaspáros, a Pannonia Sport Egyesület frissen (pénteken) újraválasztott társadalmi elnöke Briglovics Gábor és neje Czanka Anita, de aztán jött a fiatalság “pusztító ereje”. Zsoldos Botond egy elementáris erejű drive-al (a közepes szembeszélben) alaposan áthelyezte a táblát, míg Nagy Klára 8-10 métert “vert” a Seniorok szövetségi kapitányára Batta Krisztinára, így Övék lehetett a jutalom. A Nearest to the Pin díját pedig Hegyi J. Attila szerezte meg, miután a könnyűnek semmiképpen sem nevezhető hármas green-en 2,67 méterre varázsolta labdáját a lyuktól. 


Hegyi J. Attila (balra) és Rozman Péter (jobbra) közös öröme

Utóbbi versenyző szinte még vissza sem ült a helyére, amikor újra hívták az eredményhirdetésre, hiszen a Nettó harmadik helyezett csapat a Hegyi J. Attila, Rozman Péter, Hadi László, Pethő Zsolt alkotta kvartett lett. Az ezüstérmeket a Dr. Takács János, Molnár Mihály, Petrás István, Nguyen Van Tho (Tóni) négyes nyakába akaszthatta a díjátadó ünnepségen résztvevő három igazgató: Hegedűs Róbert a PGCC Éttermi Igazgatója, Rózsa Dávid a PGCC Golf Igazgatója, illetve Vati András a caddie.hu Fejlesztési Igazgatója. A Nettó kategória első helyét, mínusz 14-es score-al (mindössze a hátsó hat szakaszon elért jobb eredményének köszönhetően) a Dudás Károly, Malatyinszki Tamás, Gyenes Anikó, Rócza Gábor csapat szerezte meg, felállva ezzel a dobogó legmagasabb fokára.

A Bruttó kategória győztesek kihirdetése előtt a három legjobb Bruttó csapateredményt elérő Junior játékosnak egy-egy óriástáblás Milka csokival kedveskedtek a szervezők, így Horváth Erik, Ádány Balázs és Ádány Lóránt is sokkal “lilábban” térhetett ma nyugovóra.

A Bruttó kategóriát, mínusz kilenccel az Eiring Kristóf, Rózsa Dávid, Károly Áron Nimród, Károly György négyes ragad(hat)ta volna magához, de Ők rendkívül sportszerű módon (Rózsa Dávid “hazai” pályájának következtében) átadták a díjat az eredetileg második helyezést megszerző Véh Balázs, Tőkés Péter, Gellér Róbert, Gellér Réka alkotta csapatnak (akik egyébként eredetileg a Nettó kategóriát nyerték volna a mai teljesítményükkel, tehát győzelmük egyáltalán nem érdemtelen). Így aztán három pünkösdi királynak és egy pünkösdi királylánynak tapsolhatott a teraszon helyet foglaló publikum, akik a Boros Zoltán chef által megálmodott és pazar módon kivitelezett gourmet ételeket fogyaszthatták, hatalmas örömmel, lelkesedéssel és bőséggel.


A Profi és "apró-fi" egymás között, Eiring Kristóf (balra) és Károly György (jobbra)

Bevallom őszintén, meglehetősen fáradtan születtek meg a hosszúra nyúlt napot követően a fent olvasható első sorok, de ennyi gratuláló telefont, sms-t, üzenetet már nagyon régen kaptunk, így a végére szinte magától pattogott a klaviatúra ?⛳️

Köszönjük Nektek, hogy eljöttetek és részesei voltatok a Pannonia GCC 2020-as szezonnyitó versenyének! Rendkívül sokat jelent számunkra támogatásotok!

 

A LiveScore megtekinthető ITT

Yulia Stepanova művésznő lírai ihletésű fényképei pedig a héten érkeznek, amint elkészültek a gondos utómunkák természetesen megosztjuk azokat Veletek.


Fotók: Yulia Stepanova Photography

2020.06.01.

Hozzászólások

Pannonia Szezonnyitó 2020. - Pannonia Golf

A caddie.hu fényképei, készítette: Yulia Stepanova Photography
2020.06.01.