A MidAm Bajnokság margójára

Profi foreCADDIE-k Zalacsányban


- Véh Balázs VBlogja -

A golfmédiában megjelent már minden, amit számszerűen tudni lehet és érdemes a hétvége kiemelt hazai versenyéről, a jogosan kiérdemelt dicséreteket nem folytatnám. Kiemelnék azonban egy olyan különleges vonatkozását a versenynek, amiről szerintem méltatlanul kevés szó esett.

Tárgyszerűen az, hogy a problémás szakaszok mindegyikén ott volt egy forecaddie, már önmagában óriási segítség. Egyrészt biztosítja a tervezett játéktempó fenntartását, másrészt megkíméli az amatőr golfozót némi vesztett labdával járó költségtől.

Az csak fokozza a dolog hatékonyságát, ha a feladatot hozzáértők látják el, akik abban is tudnak asszisztálni, hogy a labda mondjuk hol került a büntető területre vagy merre pattant a kőről.

Az pedig, ha a piros és fehér zászlókat történetesen a hazai golfélet legjobbjai lengetik a deresedő halántékú műkedvelőknek, az komoly hozzáadott érték. Még akkor is, ha a játékost -mint az esetemben megtörtént nem is egyszer- lányos zavarában ordas nagy hibákba viszi a rosszul kezelt bizonyítási vágy. 

Szerintem felesleges konfliktusokkal terhelt golféletünkben ritka üdítő jelenség volt, hogy Bertényi Balázs vezetésével a junior korosztály legjobbjai, köztük a teljesség igénye nélkül Bertényi Bence és Horváth Ákos is segítették a játékot. 

Hatossal kezdődő eredményeitek eddig is tiszteletet ébresztettek bennem, a hétvégi szerepvállalásotok alapján viszont emelem kalapom, engem megvettetek! Ha alkalom adódik, cserébe én is szívesen lengetek Nektek (bár erre ahogy elnézem nem nagyon van szükség)! Fogjatok szavamon és valamennyiünk nevében köszönöm!


Fotó: Tátrai Béla

2020.09.06.

Hozzászólások