Magyar lett a Magyar Bajnok

Ismét PlayOff a MidAm-en- Huszti György írása -


Már-már hagyományosnak mondható módon, ismét PlayOff döntött a MidAm Magyar Bajnokság férfi bajnoki címéért folytatott küzdelemben. Ezúttal Magyar Krisztiánnak és Szalay Attilának “nem volt elég” az 54 szakasz, hogy döntésre vigyék a dolgot, így Ők túlórázhattak. 

A három nap legjobb eredményét egyébként magasan (alacsonyan) Szeberényi “Travis” Máté érte el, (79 / 80 / 76 - 235) ám ez nem volt elég a győzelemhez, hiszen Máté “rosszkor” született és csak az évvégén tölti be a harmincat, így aztán - tekintve, hogy versenyen kívül indult - mindössze az erkölcsi győzelem az Övé, na meg a gondolat, hogy a következő évek meghatározó MidAm játékosa lehet.

Dr. Jos Gal önarcképe

A nemzetközi Bajnoki címet, az erdélyi származású, németországban praktizáló fogorvos (az első német űrhajós turista) Dr. Jos Gal (Zsombor) gyűjtötte be, a 18-as szakaszon egy 10 méteres sikeres birdieputt-tal feltéve a koronát (ha már egyszer fogorvos) a háromnapos teljesítményére, Zsombor tavaly csak PlayOff után maradt alul az első helyért folytatott harcban, de ma elkerülte ezt. A COVID helyzet által megtizedelt nemzetközi mezőnyben a második helyezést Szalay Attila szerezte meg, jobb utolsó 36 szakasszal Magyar Krisztián előtt.

A magyar mezőnyben a “hagyományos” PlayOff-ot követően Magyar Krisztián lett a Bajnok, Szalay Attila előtt ("szokás szerint" a négyes, majd az ötös szakaszon tartott szétütés döntött) míg a magyar bronz idén Meznerics Gergő nyakában landolhatott.

A nőknél a Bajnok neve már az indulás előtt sem volt kérdés, csakúgy mint a néhány nappal ezelőtti MatchPlay Bajnokságon, akkor Kiss Polett Karolina volt a hatalmas favorit, a háromnapos zalacsányi hétvégén pedig Kocsis Rékának kellett csak “úgymond” befejeznie a szakaszokat, hiszen kétség sem fért győzelméhez, amelyet végül 24(!) ütés előnnyel szerzett meg. 
A második helyért sokkal nagyobb küzdelmet lehetett várni, ám az első két versenynapot követően úgy tűnt Sándor Virág valamennyi riválisa előtt utcahosszal gyűjti be az ezüstöt, ám az utolsó nap kissé gyengébbre sikerült és a mai 97, na meg a jövőre már Szenior Nagy Réka mai feltámadása (90) egy kissé szorosabbá tette a befutót, de Virágnak így is maradt 4 ütés előnye Rékával szemben, míg a többiek ezúttal igencsak lemaradva nézhették a dobogósok hátát. A női mezőnyben ugyanaz a sorrend a hazai és a nemzetközi fronton is.

Jövőre természetesen folytatódik a harc a MidAm trófeákért, 2021-ben már a IX. Bajnokságra kerülhet sor, pillanatnyilag úgy néz ki, egy új hatalmas favorittal Szeberényi Mátéval.

Eredmények ITT


Fotó: EGA, illetve FaceBook

2020.09.06.

Hozzászólások