A cseh golf is kiházasodott az Olimpiára

Újabb dél-afrikai golfozó V4 színekben


- Góg László írása -

Nézőpont 1.:
Rory Sabbatini szlovák példáján felbuzdulva újabb dél-afrikai golfozó döntött úgy, hogy a biztos olimpiai részvétel érdekében felveszi egy másik ország állampolgárságát.

Nézőpont 2.:
Szlovákia példáján felbuzdulva újabb visegrádi ország döntött úgy, hogy a biztos olimpiai részvétel érdekében megadja az állampolgárságot egy másik ország élvonalbeli profi golfozójának.

Akárhonnan is nézzük, az igazság mindig középen van. Ez egy win-win helyzet mind az adott ország, mind az adott golfozó számára. De szükség van hozzá még egy apróságra is, ami még a golfnál is kiszámíthatatlanabb: a szerelemre. Rory Sabbatini esetét szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt már kitárgyaltuk, most pedig itt van egy hasonló történet Csehországból is.

A szintén dél-afrika Haydn Porteous a 2016-os Czech Mastersen, - miután nem jutott be a döntő napra - ismerkedett meg az ott hoszteszként tevékenykedő, állatorvos hallgató Daniela Vágnerovával. A flörtből hamarosan szerelem lett, a missed cutból pedig tornagyőzelem. Egy évvel később ugyanis az Albatross Golf Resort 18. greenjén Porteous emelhette magasba a Moser kristálytrófeát, mellette pedig már stabilan ott állt Daniela is.

Három évvel megismerkedésük után tavaly november 31-én pedig össze is házasodtak. Az esküvő Brünnben volt, hiszen a menyasszony Morvaország déli részéről, Uherské Hradiště városából származik. Ám a családi fészket Prágában tervezik kialakítani, és mivel a Czech Master megnyerésével egy örökös Albatross-tagság is jár, a 26 éves Porteous-val a téli szezont kivéve elég sűrűn lehet majd ott találkozni gyakorlás közben. 

Az állampolgárság megszerzéséhez szükséges dokumentumokat rögtön az esküvő után beadták az idegenrendészeti hivatalba, ahol azt - természetesen - sürgősséggel kezelik, és Haydn Porteous várhatóan már január végén cseh színekben indul az Omega Dubai Desert Classicon.


Fotók: golfextra.cz

2020.01.06.

Hozzászólások