Zöld út a sikerhez

Tesla a házbanNémetvölgy felkapott bevásárló központjának fancy éttermében kortyolgatjuk a latte macchiato-t dr. Palkó Zsolttal a Teslounge Budapest Marketing Igazgatójával. A beszélgetés apropója, hogy éppen két hónap múlva veszi kezdetét a TESLOUNGE GolfTour, amely magyarország három meghatározó pályáján vezeti végig a résztvevőket, miközben - rendhagyó módon - több ranglista versenyt is összekapcsol.

Hogyan kerül a Tesla a golf sportba?

Számunkra egyértelmű a válasz, a Tesla egy igazi zöld projekt és úgy gondoljuk hogy az a fajta környezettudatosság, amely Elon Musk víziójában megjelenik igen könnyen összepárosítható a golf zöld világával, az igényes környezet szeretetével, a csenddel és a nyugalommal.
Már a tavalyi évben is sokatígérő találkozó volt, amikor támogatóként részt vehettünk egy többnapos zalacsányi golfversenyen. Éreztük, hogy a helyünön vagyunk ebben a sportban és közegben, amiért köszönet a szervezőknek.
Ugyanakkor mindig szeretünk továbblépni, új kihívások elé nézni, és minél több érdeklődőnek bemutatni a Tesla életérzést és küldetést.  Ezért is gondoltuk azt, hogy idén egy új úton folytatjuk tovább és egy vélhetően sokkal sokszínűbb golfozói réteg számára is megmutatjuk magunkat, ezért esett a választásunk egy olyan golfsorozatra, amely az egész éven átívelő és az ország három különböző pontjára tudja eljuttatni autóinkat és persze filozófiánkat.

Ezek szerint a résztvevők számíthatnak rá, hogy értő szakemberek és lenyűgöző gépjárművek várják Őket a TESLOUNGE GolfTour állomásain?

Természetesen mindhárom helyszínen Alcsútdobozon, Balatonudvariban és Zalacsányban is ott leszünk és ami még fontosabb, ott lesznek tesztautóink is, így a versenyek ideje alatt mindvégig lehet próbálgatni a modelleket, és személyesen is meg lehet tapasztalni, hogy mit jelent - a talán utolérhetetlen - Tesla élmény. Ezért is kiváló lehetőség számunkra, hogy három különböző helyszínen csatlakozhatunk a versenyturnéhoz, és vélhetően egy igen heterogén célcsoporthoz tudunk így eljutni. 


Hogy állsz személyesen a golf világához?

Engem nagyon megfogott  az amit eddig láthattam ebből a csodálatos sportból. Korábban hosszú évekig szerveztem a Balaton Regatta vitorlás versenysorozatot, amelynek voltak VIP golf eseményei is Balatonudvariban és természetesen személyesen is próbálgattam már, de rá kellett jönnöm, hogy egyelőre talán még túl sokat dolgozom ahhoz, hogy igazán élvezni tudjam. Ugyanakkor egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy ha majd az életem kissé “lecsendesedik” és több szabadidővel rendelkezem, akkor majd találkozunk valamely hazai golfpálya gyakorlóterületén is.
Egyébként a TESLOUNGE GolfTour kapcsán is tervben van, hogy a kiemeltebb vásárlóinkat vendégül látjuk a turné egyes állomásain és számukra, a golfszakemberek segítségével bemutassuk ezt a lenyűgöző sportágat, ki tudja talán ebből akár egy igazi win-win megoldás is születhet, hiszen szerencsés esetben még az is lehet, hogy mi is hozzá tudunk járulni a golfközösség növekedéséhez (nevet).

Amennyiben jók az értesüléseink, nem csak Ti támogathatnátok így a gofsportot, hanem Benneteket, pontosabban a vásárlóitokat is támogatja az állam.

Igen, nagy örömünkre szolgál, hogy hosszas előkészítés után a nemzetközi elektromobilitási trendeknek megfelelően aláírhattuk az erről szóló megállapodást az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft-vel, amely alapján a nálunk vásárolt bruttó 20 millió forint vételár alatti elektromos autókra igénybe vehető az Elektromos gépkocsik beszerzésének támogatása, 1,5 millió forintos állami támogatás.
Ez természetesen még inkább elősegítheti az Elon Musk által tavaly már előrevetített erősebb kelet-európai terjeszkedési elképzeléseket, amelyet nyilván tovább támogathat a Tesla első európai gyáregysége is, amely Berlin mellett épül meg. Ez lesz az amerikai vállalat első európai “partraszállása” a korábbi amerikai és kínai gyárak mellett így már a közelünkben is épül egy üzem, amely akár 2021 év végén megkezdheti a gyártást, illetve a helyszínen egy mérnöki és egy formatervezési központot is kialakítanak.

Ha valaki esetleg nem bírná ki, a TESLOUNGE GolfTour áprilisi első állomásáig, és már korábban is szeretne megismerkedni a modeljeitekkel annak milyen lehetősége nyílik minderre?

Szakavatott kollégáink természetesen nagy örömmel várják a golfozó - és nem golfozó - érdeklődőket egyaránt, bemutatótermünkben a Petőfi híd pesti hídfőjénél a Lechner Ödön fasor 1. szám alatt. De értelemszerűen mindent megteszünk, hogy a versenysorozat három helyszínen minél többet át tudjunk adni az igazi Tesla életérzésből, illetve küldetéstudatunkból egyaránt.

Nagyon szépen köszönjük a beszélgetést!

Mi köszönjük a lehetőséget, hogy egy kicsit közelebb hozhatjuk az autózás közeljövőjét, illetve egyre inkább jelenét. Találkozunk a TESLOUNGE GolfTour első állomásán!

--- --- ---

Itt tudod megtekinteni a versenysorozat Főtámogatójának honlapját, itt pedig nevezni tudsz a TESLOUNGE GolfTour első versenyére


Fotók: Teslounge

2020.02.18.

Hozzászólások