Zénó a rengetegben

Zsimán-Lebovics a British Championship-en


- Huszti György írása -

Zsimán-Lebovics Zénó U10-es golfreménységünk újabb nagy fába vágja a fejszéjét. Zénó, azok után, hogy május végén második helyen végzett Skóciában a US Kids Golf Tour Európa Bajnokságán, ismét a Brit szigeteken vendégeskedik. Ezúttal a US Kids British Championship-jén veszi fel a harcot a 93 nevező egyikeként. Az erős nemzetközi mezőnyben (amely 14 ország gyermek golfozóiból verbuválodott) 78 fiúcska és 15 lányka indulhatott. A 116(!) éves, angliai Woddhall Spa 36 szakaszos pályáin két napig küzdenek a fiatalok. Zénó, remekül vette az első napot, hiszen az U10-es mezőnyben a második helyen fordul 74-es (+2) eredményével (stabil játékkal, elől és hátul is egy-egy Bogey-val).

A mezőnyt az első napot követően a brit Aidon Lawson vezeti, csodálatos EvenPar eredményének köszönhetően. Zénónkra tehát nehéz befejező nap várhat, két ütés hátránnyal, illetve két ütés előnnyel a dobogó harmadik fokán álló német Jeingchen Feng-el szemben. Reméljük Zsimán-Lebovics Zénónak ismét sikerülhet egy gyönyörű eredményt elérnie, ne feledjük, hogy a US Kids, egy több mint húsz éves alapítvány, amely mára a világ legnagyobb gyermek golf szervezetévé nőtte ki magát. 

Bár a magyar fiú nem keresi a rivaldafényt, sőt kifejezetten kerüli a fényképészeket, sikerült néhány paparazzi fotót elcsípni róla.

Hajrá Zénó, Hajrá Magyarok!


Fotók: caddie.hu

2019.08.08.

Hozzászólások