Zalacsány is felkerült a (gasztro)térképre

Elismerték Váradi Bálint Chef munkáját


A Zala Springs Golf Resort Étterme is felkerült a méltán elismert balatoni gasztrotérkép ajánló kiadványba, amely a magyar tenger környékének legjobb gourmet éttermeit hívatott megjeleníteni egy helyen, nagy segítséget kínálva ezzel az igényes hazai és külföldi turistáknak egyaránt.

Váradi Bálint Chef (aki év eleje óta irányítja a Resort konyháját) munkássága szerkesztőségünknek is nagy kedvence, ínycsiklandozó ételei mellett, barátságos, humoros, igazi jó emberi kisugárzása is magával ragadja a Zala Springs állandó vendégeit, így bennünket is.

A gasztro elismerés okán, egy év eleji riportját vettük elő az igazi mesteremberekre jellemzően, külföldről hazatért és a tudást hazahozó, megszállott chef-nek.

Miért, hogyan döntöttél úgy, hogy magas szintű szakács-karrierbe kezdesz?

Tudom hihetetlenül hangzik, de már általános iskolás koromban eldöntöttem, hogy szakács szeretnék lenni, a legfőbb bizonyíték ha édesanyámat megkérdezitek. Szóval már 12-13 évesen forgattam anyukám szakácskönyveit és egyszer kinéztem egy receptet, a mai napig tudom, hogy egy sütemény volt, elkészítettem és megleptem a szüleimet. Később már mindig próbáltam segíteni a konyhába, és hála a sok támogatásnak amiket kaptam, jutottam el idáig.

Hol folytattad tanulmányaidat? Mit élveztél ez idő alatt a legjobban az egészben?

Tanulmányaimat Zalaegerszegen végeztem, a gyakorlatom nagy részét pedig Hévízen. Itt egy családi vállalkozás éttermében dolgoztam, ahol szinte családtagként tekintettek rám, régi kollégáimmal, még most is időről-időre beszélünk néhány szót, nyomon követem hol vannak a nagy világban. Tanulmányaimat a Szakma Kiváló Tanulója versenyén elért helyezésem alapján fejeztem be. Ezek után kerültem le az Alföldre, ahol több neves étteremben megfordultam és gyarapítottam tudásom. A fordulópont 2012 volt, amikor kollégám hívására Németországban folytattam karrierem. Itt kerültem a legközelebb az álmaimhoz, 4-5 csillagos szállodákban és Michelin csillagos étteremben is dolgozhattam egészen 2019-ig. Az új kihívás pedig már a Zala Springs nevéhez kötődik, amely már a jelent mutatja, 2020. januárjától vezetem itt a konyhát.

Ki a kedvenc séfed, ki az aki inspirál és miért?

Kedvenc séfem különösebben nincs, akik megjelennek a médiában sokszor más oldalukat mutatják a valóságban. Azokat szeretem, akik a privát életben is tudnak valamilyen szinten motiválni. Wolf András munkásságát követem figyelemmel, nagyon tud inspirálni, remélem egyszer személyesen is tudok vele találkozni.

Melyik nemzet konyháját kedveled a legjobban?

Ez mindig egy érdekes kérdés: minden konyhának megvannak a saját maga kiváló, illetve megosztóbb ételei. Én azt mondom sokszor egy élmény kell nem is az étel fontos. Persze legyen jól elkészítve, de ha a körítés megfelelő, például a helyszín és a társaság, minden étel emlékezetesebb marad.

Melyik az a kedvenc étel, amit imádsz elkészíteni és melyik az amit enni szeretsz?

Kedvenc ételem nincs, mindig más, amire “rá kíván” az ember, néha a feleségem süteményei, néha édesanyám főztje, mely egy kicsit visszarepít a gyerekkoromba…

--- --- ---

Mi mindenesetre melegen (szó szerint) ajánlunk most két fogást a jelenlegi étlapról: Bundázott sajtgolyók salsa-szósszal illetve Császármorzsa almamártással. Senki ne búcsúzzon el úgy Zala Springstől, hogy ezt a két ételt nem próbálta ki ?

 

2020.07.09.

Hozzászólások