Zalában maradt az ÍziRájder Kupa

10,5 - 5,5


- Véh Balázs kapitányi beszámolója -

 

Bár a Forest Hills Golf Club a legerősebb összeállításában érkezett ’Csányba, a hazai pálya előnyét végül a Zala Springs alakulatának sikerült győzelemre váltania. 

A nyolc főből álló csapatok a kapitányok vezetésével az igazi Ryder Cup rendszeréhez hasonlóan élő közvetítés mellett váltott sorrendben jelölték ki a match play ütközetek fellépőit. Már az összeállítás komoly feszültséget eredményezett, a kapitányok igyekeztek minél több borsot törni egymás orra alá a csapathirdetésnél.

Az egyenként hat-hat szakaszon zajló négy FourBall, négy GreenSome és nyolc egyéni párviadal kevéssel tíz óra után, éppen felszálló ködben indult útjára az egyes elütőről, kiváló sportbaráti hangulatban. A játékosok az évszakhoz képest kedvező időnek, és a Zala Springsre mindenkor jellemző makulátlan pályának örvendezhettek.

Az első flight 2:2-es egyenlő állásban ért a klubházba, miután az első hat szakaszon a Dr. Karvász Tamás, Bíró Géza kettős 1 UP arányban nyert a zirciek favoritjai Ratskó Ákos és Vargha András ellen. A második haton a váltott ütést döntetlenre hozták a felek, és így alakult a Karvász Vargha egyéni csata is. Ratskó 1 UP arányú sikere Bíró ellen egalizálta az eredményt.

Nem kisebb izgalmakat hozott a második csoport összecsapása sem. A jobb labdás meccsen az utolsó szakasz utolsó gurítása döntött 1 UP arányban a Véh Balázs, Csizmadia Ákos bakonyi páros javára a Nagy Réka, Huszti György kettős ellen. A greensome játékban gyorsan revansot vettek Rékáék, az első két szakaszon szerzett előnyt végig megtartva 2 UP arányban behúzták a meccset. Az egyénikben a Véh-Huszti összecsapás 3&2-vel végződött, míg a Nagy-Csizmadia csata az utolsó gurításig kiélezett volt, és Réka 1 UP győzelmével végződött. Az állás így „félidőben” 4:4, azaz továbbra is egyenlő volt.

A harmadik flight beérkezését már igazi tömeg várta. A best ball a Zala Springs csapatának kedvezett, Zala-Kovács Péter és B. Kiss Gergő 3 előnyt ütögettek össze az első négy szakaszon. A Dákó Szabolcs és Dr. Szabó Tamás bakonyi páros a greensome játékot döntetlenre hozta, míg a szinglikben a nem csak nevében zalai junior reménység 2&1 arányban diadalmaskodott Szabolcs ellenében, Tamás pedig ugyanilyen arányban verte Gergőt. Ezzel az állás 6,5:5,5 a hazaiaknak.

A negyedik, egyben utolsó csoport már-már karneváli hangulatban guríthatott a 18-ason, ahol az összes már beérkezett játékos a kezeit tördelve várta a küzdő feleket. A bakonyiak a friss klubbajnok Szabó Krisztiántól és a kétszeres match play bajnok Sebők Imrétől várták a sikert, míg a hazaiak Turkovics Ilona csapatkapitányukban és a kieső Dóka Ágoston helyett az utolsó pillanatban beugró Csíkos Attilában reménykedhettek. Miután a páros összecsapásokat a zalai páros 1 UP, valamint 3&2 arányban abszolválták, az egyéni meccsek már csak formalitásnak bizonyultak. A Zala Springs golfozói ezen a napon ebben is jobbak voltak, Ica 2&1 arányban verte Imrét, Attila pedig 2 UP eredménnyel győzedelmeskedett Krisztián ellen.

Ezzel a végeredmény 10,5:5,5 lett a Zala Springs Golf Resort csapatának javára. A vendégek a nagyszerű élmény mellett egy fenséges ebéddel vigasztalódhattak, melyet a két csapat vidám hangulatban együtt fogyasztott el a sokak szerint legjobb magyar golfklub éttermében. Visszavágó jövőre!

Fotó és videó: caddie.hu

2022.10.23.

Hozzászólások