Zala Springs szezON

Dr. Lex és Kötél kapta el a fonalat


- Huszti György beszámolója -

Ma érkezett egy újabb rossz hír, miszerint az olasz és a svájci golfpályák után, hétfőtől sajnos valamennyi hispán pálya is bezárja kapuit. Természetesen Magyarországon alapvetően más a helyzet egyelőre(?), tekintve hogy a hazai golfélet - sajnos - egyáltalán nem része a turizmus üzletágnak, illetve általában a magyar golfpálya és a tömeg is egy erős oximoron. 

Ennek megfelelően a Zala Springs Golf Resort túl is van már a szezonnyitó, kilenc-szakaszos TexasScramble versenyén. A pálya megfelelő állapotban fogadta (március közepéhez mérten nagyon is) a 36 fős, klubtagokból álló mezőnyt, a green-eken itt-ott persze még látszanak a vertikálás emlékei, de néhány héten belül ezek már valóban csak távoli emlékekfoszlányokká fakulnak.

Hatott a klub figyelmeztető levele, és valóban akadtak olyan golfozók akik a többiek biztonsága érdekében otthon maradtak, tekintve hogy az elmúlt két hétben fertőzött területen jártak. Ezúton is köszönjük nekik a felelősségteljes magatartásforma gyakorlást. 

A rendkívül baráti hangulatú és kedvező időjárási körülmények között megrendezett versenyt egy családi páros a dr. Lex Annamária - Kötél Bence alkotta duó nyerte, Even Par eredménnyel. A családias légkört tovább növelte, hogy a nettó csatározás győztese egy fiatal testvérpár lett, Fedeli Grace és Fedeli Leatitia személyében, akik 29 nettó pontot összegyűjtve hódították el a serleget. 

EREDMÉNYEK ITT

De a “lényeg” csak mindezek után következett, a Zala Springs csapata ugyanis egy 10(!) fogásos degusztációs menüre vendégelte meg a teljes mezőnyt, ezzel mintegy  teljeskörűen bemutatva Váradi Bálint új Chef ropogósan friss étlapját, amelynek alapelve: "modern magyaros, izgalmasan" az új menü a klasszikus magyar fogásokat tartalmazza egy kicsit újragondolva illetve egy-egy modern csavarral megspékelve. Emellett persze maradnak a klasszikus klubfogások is, úgymint a saláták, hamburgerek és természetesen a HÍRES klubszendvics. 

A hazai golfpályákon igen szokatlan menüt szolgált fel a zalacsányi pálya kibővített, kedves és igazán szakavatott csapata:
- Mangalica ízelítő
- Klasszikus Újházy tyúkhúsleves
- Göcseji erdei gombakrémleves
- Paprikás csirke
- Vadas marhapofa
- Krumplis tészta kacsamellel
- Brassói
- Vegán töltött paprika
- Diós és csokoládés amerikai palacsinta
- Zala Springs guba

Csak remélni tudjuk, hogy a rendkívül finom fogásokat követő “kajakóma” után mindenki épségben hazatalált, hacsak nem döntött úgy, hogy inkább a Resortban tölti a szombat estét is.


Fotó: caddie.hu

2020.03.14.

Hozzászólások