World Wide Weekend

A nyolcas a bűvös szám

- Huszti György írása -

Hatalmas világvállalatok által szponzorált versenyekre kerül sor a hétvégén országszerte. 

Pénteken kezdődik a menet, amikor is a Zala Springs Golf Resortban a dallasi székhelyű (T.G.I. Fridays) amerikai prémium gyorsétteremlánc által támogatott verseny második fordulója következik, amelyre természetesen csakis pénteken kerülhet sor. Az 1965-ben New Yorkban alapított cég (T.G.I. Fridays) jelenleg 5 földrész, 72 országában 870 franchise étteremmel rendelkezik.

Szombaton Tatára zarándokolhatnak a ranglistapontok megszállottjai. Az Old Lake Golf Clubban kerül sor ugyanis az Emil Frey Ranglistaversenyre. A svájci székhelyű, jármú kereskedelmi cégcsoport 1993. óta van jelen hazánkban. A Zürichben 1924-ben alapított brancs 22 országban van jelen, és hazánkban két autócentrummal is rendelkezik.

Vasárnap két helyen is képviselteti magát egy-egy világvállalat. A Pannonián az őszről áthelyezett Kempinski ranglistaverseny várja a pontgyűjtőket. Az 1897-ben Berlinben alapított, de jelenleg genfi székhelyű ötcsillagos szállodalánc 30 országban 75 luxus hotelt koordinál.
Míg Zircen az Emirates Airlines Golf Cup első állomása (a valódi első elmaradt) várja a Bakony szerelmeseit. Ebben kánikulában kifejezetten jól eshet a néhány fokkal hűvösebb, friss hegyi levegő. Így a meleg elől is el lehet kicsit menekülni a közel-kelet legnagyobb légitársasága - amely hetente(!) 3 400 járatot indít 74 ország 160 városába - által szponzorált versenyen.

És akkor még nem is ejtettünk szót a nem WorldWide cégek által támogatott hétvégi versenyekről:
Szombaton Bükfürdőn a XIX. Business Golf Cup-ra kerül sor, 2001. óta minden évben megrendezik ezt a versenyt, reméljük előbb-utóbb a büki pálya is visszatalál hagyományaihoz (büki tudósítónk szerint az irány mindenképpen biztatónak mondható). De sor kerül szombaton az Academy Kupa III. és a Tótvázsony Kupa II. fordulójaira is. Mintahogy vasárnap is van még választék, hiszen a Pannonia és a Forest Hills mellett a hét utolsó napján az Old Lake is várja az egyszemélyes texas scramble kedvelőit, az idei IX. Gelbmann Repetára.

Van tehát bőven választék, a hétvégén nyolc golfverseny is várja a kánikulától meg nem riadókat!
Mindenkinek Jó játékot, bárhol is ragad ütőt a víkenden.

2019.06.13.

Hozzászólások