Volt már sokkal jobb

De nagyon-nagyon messze még a vége


- Huszti György írása -

Egyelőre a mezőny egy jórésze még kint van a mezőn, de Rózsa Csicsi befejezte a nyolcnapos végső LPGA Q School első napját Észak-Karolinában. Eredménye egyelőre sajnos gyors felejtést igényel. A 6 Bogey, Birdie nélkül +6 eredményt jelez, ha most lenne vége (de nagyon nem most van) öt ütés hiányozna az LPGA kártyához.
Mi azonban hiszünk benne, hogy lesz ez sokkal-sokkal jobb is a héten, illetve a jövő héten, és őszintén reméljük (és tudjuk), hogy Csicsi is hisz ebben.

 

Beharangozó írásunk a Q School részleteivel:

A mai napon kezdetét veszi Rózsa Csicsi talán legfontosabb idei versenye. Az LPGA (a világ legerősebb női profi-ligája) utolsó selejtező állomása, amely a jövő évi versenysorozatra kvalifikál. Az első kör négy napig tart (október 23-26.) majd három nap “pihenő” következhet (gyakorló körök, illetve egy Pro-Am verseny) az újabb négy nap előtt, (október 30 - november 2.). Így összesen 8 körben, 144(!) szakaszt lejátszva dől el, kik kaphatnak jövő évi tagsági kártyát. A hatodik napot követően a záró két napra már csak a cut-ot túlélő játékosok kapnak lehetőséget. 

98-an indulnak neki a Q School Stage III. 144 szakaszának. A rendkívül erős mezőny a következőkből tevődik össze: az idei LPGA sorozatból kipottyanó játékosok (101-150 helyezettek), a Symetra Tour összetett 11-35 helyezettjei (a Top10 már LPGA kártyához jutott), illetve a Q School Stage II-ről továbbjutó versenyzők (lásd a magyar versenyző is).

Csicsi negyedszerre próbálkozhat ebben az utolsó szakaszban, 2016-ban még 15 ütésre volt a kártyát jelentő 45. helytől, 2017-ben 7 ütésre volt a vonal, míg tavaly már csak 3 ütésre volt az álmok betetőzésétől (75,74,72,75,73,76,72,72) ráadásul az elmúlt évben ugyanitt, az észak-karolinai PineHurts GC pályáin tartották a megmérettetést, amely így ismerős lehet Bajnoknőnk számára. Az első négy kört a hatos számú, míg a második két kört a kilences számú pályán bonyolítják le. Az első 45 (vagy velük azonos eredményt elérő) hölgy kapja meg a jövő évi részleges LPGA részvételre jogosító kártyát (14-es kategória).

Csicsi - aki Floridából a Tom Burnett Academy-án töltött edzőtáborból érkezett “fel” a versenysorozatra - ma, nemzeti ünnepünkön magyar idő szerint 15:07 perckor kezdi meg az utolsó, szinte végeláthatatlan küzdelmet az általa megálmodott világ kapui előtt. 

Tisztelettel kérünk minden magyar golfozót, hogy szerda délután három és hét óra között néhány percig gondoljunk a magyar golfélet vezércsillagára Csicsire és küldjünk pozitív energiákat számára az Óceán túlpartjára, Észak-Karolinába.

2019.10.23.

Hozzászólások