Visszazöldít a Pannonia

Nyári greenkeeper hírek


Az idei június a Magyar Kupára való felkészülésről szólt a Pannonián. Már a Kupa előtti héten megrendezett Mid-Amatőr ranglista versenyre kezdett összeállni a pálya minősége, azonban a Kupára vágyott 12 láb feletti green-sebességért sokat kellett küzdenünk – a verseny hetében naponta 2-3x nyírtunk és hengereztük a green-eket. Június utolsó hetére megérkezett a nyári hőség is, 30ºC feletti maximum hőmérséklettel (fű felszínén 40-45º-kal.

Komoly versenyek alatt nem, vagy csak nagyon mérsékleten öntözünk (kiszárítjuk a pályát), hogy biztosítsuk a minél jobb gurulást a fairway-ken, csökkentsük a lábnyomosságot a green-eken. Ilyenkor a pálya játszhatósága elsőbbséget élvez a gyep igényeihez képes

A Kupa sikeresen lezajlott, azonban a pálya jelentősen megszáradt a hőségben – azóta dolgozunk a pálya visszazöldítésén, a száradásfoltok visszafordításán sok-sok öntözéssel. Ezért használunk állványos szórófejeket a green-eken, a pályatesteken és az elütőkön is – köszönjük, hogyha elviselik és nem zárják el őket!

A Kupára elkészült a 15. pálya kanyarban található bunker és zárt erdős növényzet kitisztítása – most a tee-ről is látható a zászló, sokkal jobban játszhatóvá vált ez a szakasz, elsősorban a jobb játékosok számára.

Július végén a hármas ranglista verseny tartogat újabb kihívást a pályafenntartás számára – szeretnénk ismét remek pályát biztosítani a játékosoknak. A rough-ok egyelőre nem változnak, az átjárás könnyítésére az elütők-pályatestek és a green-tee között nyírunk egy-egy sávot.

Továbbra is száraz, meleg nyári időjárás várható. A meleg miatt időszakosan kiegészítő szórófejekkel találkozhatnak a pályán, ezekkel olyan részeken pótoljuk a vizet a hétköznapokon, ahol csak jelentős túlöntözéssel lehetne a szárazságfoltokat kezelni. A pálya túlöntözése nem célunk - megértésüket kérem!

 

Jó játékot kívánok a greenkeeper-csapat nevében!

Tisztelettel:
Laczkó Zoltán - Head Greenkeeper

 

--- --- ---

 

A hármas ranglistaverseny kapcsán új hír a Pannonia házatájáról, miszerint a klub megnyitotta a nevezési lehetőséget a július 31. illetve augusztus 1-2. (péntek-szombat-vasárnapi) ranglistaverseny-trió vonatkozásában.
Nevezni a jól ismert telefonszámon: +36 22 594 200, illetve e-mailben ITT tudtok!


Fotó: PannoniaGolf

2020.07.15.

Hozzászólások