Visszatérő Hideg Zircen

Új Klubmenedzser a bakonyi klubban


- Huszti György írása -


“Új” Klubmanager érkezik 2021-től a Forest Hills Golf & Country Clubba, a magyar golfozói berkekben jól cseng a Hideg név, hiszen az Apuka (János) hosszú évek óta megbecsült alakja a hazai golftársadalomnak, aki nem csak single hcp-jével tette le névjegyét közösségünkben, hanem a tatai Kolompos Brigádnak is oszlopos tagja, emellett pedig az MGSZ munkáját is segíti (Ellenőrző Testületi tagként). A kisebbik gyermek (Ádám) pedig - aki szintén az Old Lake csapatát erősíti - annak ellenére tart lassan a single mutatónál (jelenleg 11,2), hogy csupán néhány éve kezdett el “komolyabban” foglalkozni a golfsporttal. 

Hideg János és Hideg Dániel


Nos, a Forest Hills új Klubmenedzsere az idősebb fivér Hideg Dániel lett, aki egyszer már (5-6 éve) a a bakonyi klub kötelékébe tartozott (mint Pro, illetve HeadPro), de aztán az élet - a nevéhez méltó módon - északra sodorta, és négy szezont északi szomszédunknál, Szlovákiában töltött. Az Airport GC, a Welten, a Pöstyén és a Nagyszombat Golf Clubok után azonban Hideg Dani újra magyar földön hasznosíthatja a megszerzett tapasztalatait, mind (régi-új) klubjában, mind a hazai profi golfozók “céhében”.
A középkortól a XIX. századig szerte Európában jól működtek a céhek, ezek a különböző iparos szakmák önkéntes társulásai voltak (merész párhuzammal, mint jelenleg a PGA of Hungary). A céhek - teljesen érthető módon - védték saját üzleti érdekeiket, ezért például megszabták az egyes termékek, szolgáltatások árát, védték a szakmát a kontároktól (céhen kívüliek), egyebek. A céhen belüli legénynek pedig el kellett mennie “vándorútra” és külhoni mesterektől kellett elsajátítani a mesterségének további apró-cseprő fortélyait. Majd a vándorlás végén, hazatérve rengeteg felhalmozott tudással és új tapasztalatokkal még inkább segíteni tudta céhét, szakmáját, saját szülőhelyén. 

Így tehát Dani hazatért, és jövőre már nem csak HeadPro-ként segítheti a Veszprém Golfers BT játékosait, hanem egyúttal a Klubot építő menedzserként is.
"A feladatköröm egyáltalán nem csupán oktatói feladatokból fog állni, hiszen már jelenleg is többfrontos tárgyalássorozaton vagyok túl. Akár azon a területen, hogy a Forest Hills minél több partner-klubbal rendelkezzen a régióban, elsősorban persze Szlovákia irányában, de már az osztrák áramlat is él, sőt még messzebbre is elmereszkednénk, pl. Csehország felé. Másrészt úgy gondoljuk, hogy a Budapesttől sem távoli, de mégiscsak egyfajta saját mikroklímával rendelkező komplexumunk az olyan típusú céges csapatépítéseknek is egyfajta központja lehet, amelybe be tudjuk “csempészni” a golfot is, így középtávon ebből a klub és a sportág is csak profitálhat. 
Rengeteg versenyt szeretnénk szervezni jövőre is, jelenleg már kilenc kiemelt verseny található (az egyelőre még csak tervezet) naptárunkban (amelyből legalább kettő ranglistaverseny lesz). De vendégül látjuk a Junior Tour-t is, illetve nem csekély számú pénteki klubverseny is szerepel a terveink között. 
Az idei nagysikerű “Ryder Cup”-ot a St. Lőrinc GC-vel mindenképpen megismételnénk, de nyitni szeretnénk ezen a téren más - akár külföldi - golfklubok irányába is.
Természetesen szeretném kamatoztatni a Szlovákiában szerzett tapasztalataimat is, ahol a nagyjából fele ekkora népességű országban közel tízszer annyian golfoznak mint jelenleg itthon. El kell, hogy mondjam, miszerint északi szomszédunknál egyáltalán nem kell “szégyellni” vagy takargatni, ha valaki golfozik, a játékosok nagy részét a saját ismerőseik, nem ritkán szomszédaik viszik le a klubokba, ahol aztán együtt “bandáznak”, közös klubéletet élnek. Ebből a szempontból a szarvaskúti klub egyébként eddig is egy kis kuriózumként sodródott a hazai vizeken, hiszen a klubtagok jelentős részét a többi klubtag vonzotta be ide. E tekintetben megkerülhetetlen Véh Balázs, vagy Csizmadia Ákos “munkája és építkezáse” persze rajtuk kívül is szinte valamennyi bakonyi klubtag kiveszi, kivette a részét a klub taglétszámának fejlesztésből. Őszintén remélem és hiszek benne, hogy a következő szezon végére meg tudjuk másfelezni (legalább) klubtagjaink számát. Ehhez például remek és hatékonyan erős eszköz lehet - a nagyon intenzív klubélet mellett - a Forest Hills alacsony klubtagsági árai, illetve a most, frissen bevezetésre kerülő másod-klubtagság “intézménye” is.” - osztotta meg gondolatait honlapunkkal Hideg Dániel Klubmenedzser, aki az első hetekben csupán négy napot fog szarvaskúton tölteni, de a rengeteg munka és tenni akarás következtében egyáltalán nem tartja kizártnak, az akár tartós és hosszútávú Veszprém megyei költözést sem. Ki tudja, lehet hogy éppen a “Királynék városából” fogja egy kedves menyecske felmelegíteni Dani “Hideg-szívét”? ?


Fotó: FaceBook

2020.12.17.

Hozzászólások