Visszatér a világelső

3 hónap kihagyás után újra a pályán Koepka


- Huszti György írása -

A világranglista jelenlegi állása:
1. Brooks Koepka USA
2. Rory McIlroy NIR
3. Jon Rahm ESP

A világranglista vezető amerikai, három hónap gyötrelmes kihagyás után térhet vissza térdsérüléséből a holnap kezdődő Abu Dhabi HSBC Championship versenyen. A European Tour aktuális küzdelmére az Abu Dhabi Golf Club 6 934 méter hosszú, Par72-es pályáján kerül sor, ahol 7 millió dollárt kaszírózhatnak a legjobbak, a győzelem valamivel több mint egymilliót fizet. 

Koepka tavaly március óta kínlódik a térdével, és bár ősszel már megpróbált egyszer visszatérni, most ismét három hónap kényszerpihenő után újrázik, tekintve hogy az októberi dél-koreai CJ Cup-on újra komolyan rásérült a bal térdére. Emiatt kellett kihagynia a decemberi President Cup-ot is, annak ellenére, hogy Tiger Woods kapitány meghívta az USA - mint később kiderült győztes - keretébe. Koepka tervei szerint januárban duplázik a Közel-Keleten, hiszen az Abu Dhabi megmérettetést követően a hónap végén A Saudi International-on is elindul. Első hazai fellépése idén a Genesis Invitational lesz február közepén Los Angeles-ben.

Nyilván a világranglista üldözőbolya is árgus szemekkel figyeli majd, mire képes "a Leader" a visszatérést követően. Csütörtökön mindenesetre egy igazán illusztris  flight-ban kezdi meg a küzdelmeket, a The Open (British Open) friss bajnokával, az ír Shane Lowry-val és a The Open második helyezettjével az angol Tommy Fleetwood-al az oldalán. 

Üdv újra a pályán Brooks!

2020.01.15.

Hozzászólások