Világszenzáció Zircen

Idomított golf-róka a pályán


- Huszti György írása -

Hatalmas sikerrel, valamennyi fordulójában teltházzal zajlott le és ért véget a Forest Hills Hotel és Golf Club négy állomásos versenysorozata az Emirates Golf Tour. A Bakony szívében található “családi” pálya a szokásoknak megfelelően egészen kiválóan felkészített állapotban, sőt még a megszokottnál is vendégbarátibb, tövig vágott rough-okkal várta a golf szerelmeseit. A versenyt a Pannonia élmenője, Sátori Ferenc kitűnő 78-es eredménnyel nyerte meg, amely egyben élete eddig legjobb score-jának beállítása is. A győztes, elmondta, hogy idén nagy terve volt hogy hetessel kezdődjön a hendikepje és ez most - a szezon végén - sikerült is neki, hiszen ma 8,5 hcp-ről 7,7-re javított. Óriási gratula mindenki Fegyájának! Kívánjuk, hogy valamennyi magyar golfozó ilyen kitartó és szisztematikus munkát követően tudja elérni kitűzött céljait!

A verseny eredményhirdetése után került sor egy nagyon várt eseményre, a sorsolásra. Amely arról volt hivatott dönteni, hogy ki nyeri az Emirates Légitársaság által felajánlott kétszemélyes Dubai golfutat, a méltán híres Jumeirah Hotelbe. Azt hiszem a sors kegyes akarata érvényesült, amikor egy helyi, veszprémi golfozó Dákó Szabolcs tombolaszáma (a 24-es) került elő a nagy üvegvázából, (a nyertes számot az Emirates marketing koordinátora, Memoli Flóra emelte a magasba). Gratulálunk Szabolcsnak és egyben nagyon jó és élményekben gazdag utat kívánunk számára!

És történt még valami egészen szokatlan és páratlan is a versenyen. A helyi golfozók rebesgették már indulás előtt, hogy valami egészen állati dologra készüljünk. A pálya közvetlen közelébe költözött ugyanis egy kurtafarkú róka koma. Ez még önmagában nem lenne szenzáció, de a bakonyi betyárok elmondása szerint már 100 ellopott golflabda felett jár a koma. A vendégjátékosok hittek is meg nem is a mendemondának, egészen addig míg a “vörösördög” meg nem jelent és gyakorlatilag valamennyi flight-tól lopott egy-egy labdát, sőt több alakulattól kettőt is. Csak a mai termése tucat feletti elrabolt jobbnál jobb fehér kaucsuk gömb a ravaszdi mesternek. És hiszitek vagy sem, de még a márkák között is válogat, és a csalinak odaütött olcsó labdát nem viszi el őkelme, csak és kizárólag a prémium márkákat gyűjti.
Ha erre jártok mindenképpen golfozzatok egy kört és nézzétek meg, mert igazán döbbenetes élmény, de vigyetek sok labdát magatokkal! 

Ő a Pannonia kis Vuk-ja

Igazából már várjuk, hogy a zirci pro-shopban mikor jelennek meg a tízesével összekötött “talált” labdák, és akkor talán a vörös kis szomszédról is kiderül, hogy valójában Ő a Török Security legújabb gyorslábú alkalmazottja. ??


Fotók: Yulia Stepanova Photography

2019.10.05.

Hozzászólások