Versenyrendszer a reformok útján

Feloszlott a Versenyszervező Bizottság


Makszin Áron Főtitkár és Vaszily Miklós Elnök

- Az MGSZ Híre -


A Magyar Golf Szövetség elnöksége újabb, ezúttal a Continental Citygolf Clubban tartott ülésén az elmúlt időszak tapasztalatait felhasználva, számos reformintézkedésről született határozat.

Az elnökségi ülés központi témájának a versenyrendszer reformja, a versenynaptár átalakítása mutakozott. Makszin Áron főtitkár elmondta, hogy a 2021-es szövetségi versenynaptár rendkívül telített volt, ezért az élversenyzés erősítése érdekében megérett az idő a versenyrendszer átgondolására, megújítására. 

Vaszily Miklós elnök megerősítette, hogy az átalakítás egyik mérföldköve lesz, ha nemzetközi sztenderdeket, a versenygolfot helyezik előtérbe, így első lépésként a 2022. évi versenynaptárban – junior és szenior bajnokságok mellett - a felnőtt magyar és nyílt bajnokságot integrálják.  Az is elhangzott, hogy a szövetség Versenyszervező Bizottságából két tag visszalépett, ezért a Magyar Golf Szövetség elnöksége saját hatáskörébe vonta a versenyszabályzatok megalkotását, és erre munkacsoportot állít fel. Az elnök felkérte a főtitkárt, valamint Rózsa Dávid elnökségi tagot, hogy a versenyrendszer megújításához folytasson széleskörű egyeztetést a szakmai képviseletekkel, a magyar és angol nyelvű versenyszabályzatok pedig az elkészülésük üteme szerint, de legkésőbb január közepéig legyenek elérhetők a szövetség honlapján.

Flesch Tamás az Ellenőrző Testület elnöke és Rózsa Dávid elnökségi tag 

Az országos bajnokságok 2022. évi versenynaptárának elfogadása mellett terítékre került a sportdiplomácia erősítése is. 2022 júliusában a Pannonia Golf & Country Club a házigazdája a férfi és női EGA Team Shield Bajnokságnak, mely kiváló lehetőséget biztosít tárgyalásokat folytatni az európai golféletet irányító testületének vezetőivel, hiszen a szövetség további nemzetközi versenyek pályázatát fontolgatja. Az elnökség Gágyor Gábor beszámolóját is meghallgatta, akit az EGA hétvégén tartott közgyűlésén választottak meg az európai golféletet irányító legfőbb testület Végrehajtó Bizottságának tagjai közé.


Gágyor Gábor az EGA VB tagja, az MGSZ Bíró Bizottságának elnöke

A főtitkár arról is beszámolt, hogy a szövetség gazdasági élete végre a stabilitás útjára lépett, ezért javaslatot tett az edzőképzés fejlesztésére, mely az idén hét fővel ismét elindult - a 2017 óta PGA of Europe által akkreditált - kurzus mellett, külföldi szakemberek meghívását, oktatását célozza.


Fotó: MGSZ

2021.11.18.

Hozzászólások