Versenyigazgatói jótanácsok

Magyar Kupa előzetes, fontos infókkal
- Huszti György írása -


Jakobi András az MGSz Versenyigazgatója egy gyors és rohanós kávé mellett osztotta meg néhány gondolatát a hétvégi, XXXI. Magyar Kupa kapcsán, amelyeket most szinte csak slágvortokban “szórunk” elétek 🙂

- Az elmúlt héten bődületes mennyiségű, több mint 100 milliméter csapadék esett a Pannonia pázsitjára, ennek ellenére a Greenkeeper munkatársak - emberfeletti munkát végezve - kitűnő állapotú játéktérré varázsolták a gyepszőnyeget. Pazar green-ek, kiváló kondíciójú fairway-ek és elütők várják a StrokePlay szerelmeseit a hétvégén.

- Aki az elmúlt hetekben nem járt Máriavölgy környékén, azt alapos meglepetésként fogja érni a rough-ok magassága. Nem ritka bizony, hogy 20-30 centiméteres vöröses rough füvek lengedeznek az enyhe szélben. Jó néhány helyen vendég- és labda-marasztaló a helyzet. Az igazgató úr mindenkit arra kér, hogy ha csak egy kicsit is kétséges, hogy a labdája lement a fairway-ről és megtalálható lesz-e, mindenképpen üssön provizórikus labdát. Egy-egy el nem végzett provizórikus ütés, adott esetben a teljes mezőny játéktempóját befolyásolhatja jelenetősen, ez a teltházas verseny esetében különösen kritikus lehet. Mindannyian vizsgázhatunk a két versenynapon, hogy hogyan tudunk felelősen gondolkodni és játszani a teljes közösség játékélménye érdekében.

- A startlista péntek délig elkészül és látható lesz a szövetség adatbázis felületén. Délelőtti (8:00) és délutáni (12:30) etapokra lesz osztva a mezőny, amely hármas flight-okban startol el, lehetőség szerint figyelembe véve az azonos elütőket, ezzel is a játék megfelelő tempóját elősegítve. Szintidő: 4:14.

- A versenyigazgató munkája a flight-beosztások kapcsán akkor veszi kezdetét, amikor megkapja a szervezőktől az általuk elfogadott nevezési listát. A szervezők egyébként éltek a szabadkártya kiadási keretük lehetőségével a versenyen.

- A startlista elkészítése és annak ellenőrzése már a Verseny Bizottság feladata, így András kifejezetten arra kéri a játékosokat, hogy a pénteki napon mindenki ellenőrizze le a startlistán megjelenő hendikepjét, és amennyiben úgy gondolja, hogy az nem a valós hendikepje, haladéktalanul jelezze ezt közvetlenül felé. 

- A klubház teraszajtaja mellett elhelyezett információs táblán minden fontos adat és információ rendelkezésre fog állni, fokozottan kéri annak alapos áttekintését a start előtt.

- A szervezők biztosanak induló csomagot mindkét napon a játékosok számára, de a verseny ideje alatt a halfway-house is újra üzemelni fog.

- A PLAY valósidejű LiveScore rendszer is alkalmazásra kerül a Magyar Kupán, így a játékosok, illetve a kísérők, hozzátartozók is azonnali visszajelzést kaphatnak a klubházban kihelyezett televízió képernyőkön keresztül a verseny állása kapcsán.

 

Beszélgetésünk befejezéseként újra belelendült az eső, így a Versenyigazgató úr “elszaladt”, hogy további teendőket lásson el. 
Neki és csapatának jó és eredményes munkát, a versenyzőknek pedig jó játékot és kimagasló eredményeket kívánunk! 


Fotó: Pánger Timi

2020.06.26.

Hozzászólások