Véget ért a versenyszezon

De vár még egy hónap munka


- Huszti György írása -

Rózsa Csicsi számára véget ért az idei versenyszezon, miután az LPGA utolsó kvalifikációs állomásán (az észak-karolinai PineHurts Golf Resortban), hat versenynapot követően levágta Őt a cutvonal (77,71,74,80,72,73). Négy ütés hiányzott ahhoz, hogy az utolsó két napon is versenyezhessen, ugyanakkor ilyen távol még sosem végzett az LPGA kártyát jelentő helyezéstől. Idén jelenleg ez 17 ütés messzeségben van, míg 2016-ban 15 ütésre volt a kártyát jelentő 45. helytől, 2017-ben 7 ütésre volt a vonal, míg tavaly már csak 3 ütésre volt az álmok betetőzésétől.

Persze egy pillanatra se feledjük, Csicsi jelenleg arról a pontról nem tud továbblépni, ahova más magyar golfozó még sosem ért el.

Bajnoknőnk számára azonban csak a versenyszezon ért véget. A következő hónapot csapatával - a Par4success team-el - tölti, ahol két fizikoterapeuta, sportmasszőr, erőnléti edző, és egy golfspecialista kapott helyet. És persze mindez a Tom Burnett Academy vigyázó felügyelete mellett történik. Csicsi nyár eleji csuklósérülése nem teljesmértékben jött rendbe, sőt az ősz végére felhúzódott a fájdalom a válláig. Ezt mindenképpen rendbe kell tenni a szakembereknek a március elején kezdődő 2020-as Symetra szezon kezdetéig.
Ebből a szempontból “talán jobb is” hogy nem kell januárban kezdenie az LPGA-n. Így Csillával magyar földön legközelebb az MGSz december 11-i díjátadó gáláján találkozhatunk, ez persze azt is jelenti sajnos, hogy nem fog tudni résztvenni a caddie.hu által szervezett GolfBajnokok Ligájájának Gálavacsoráján november 22-én, de természetesen az egészség és a jól előkészített versenyszezon a legfontosabb egy profi versenyző életében.

Mi mást is kívánhatnánk Csicsi számára, minthogy száz százalékos lelki és fizikai állapotban tudjon nekivágni a jövő évi - olimpiai kvalifikációról is döntő - húszhúszas golfszezonnak!

2019.11.01.

Hozzászólások