Válogatott sportolói szerződés

Hajrá magyarok!


Meggypirosban: Károly Ádám Endre, Nagy Ármin, Somogyi Bence, Kötél Bence


- Az MGSZ Közleménye -

Zászlót bontottak a magyar válogatott csapatok. A szövetségi kapitányok kijelölték a nemzeti válogatottak összetételét, a Magyar Golf Szövetség idén először dolgozott ki javaslatot a versenyzők sportszakmai, etikai és jogi együttműködésére vonatkozóan.
A magyar golf olimpiai álmainak beteljesedését a hétvégén startoló Epson Tour-on versenyző Rózsa Csillától reméli továbbra is a Szövetség, aki - az LPGA tagság megszerzése mellett - a 2024. július 26. - augusztus 11. között rendezendő párizsi olimpiai játékok kvalifikációs időszakára fókuszál.

A felnőtt válogatott keretbe az amerikai egyetemi tanulmányait folytató Vadkerti Adél, a férfiaknál Benke Ákos, Csányi Olivér, Fülöp Gergő, Kötél Bence, Kovács Alex, Novák Botond, ifj. Sárközi Richárd és Závaczki Bálint kapott meghívást. Böndicz Gergő, a felnőtt csapat szövetségi kapitánya a már megkezdett munka folytatásaként, havi rendszerességgel tervez egyéni vagy csoportos edzéseket. Javaslatot tett öt hazai versenyen, a Winter Kupán, a Magyar Kupán, Hungarian Touron, a Magyar Amatőr és Nyílt Bajnokságon, valamint a Magyar Nyílt Matchplay Bajnokságon történő indulásra is. Az év legnagyobb megmérettetése számukra azonban mégis a Pannonia Golf & Country Clubban, július 25-30. között rendezendő EGA-verseny, a European Team Shield Championship lesz, de ezen kívül az egyéni Európa-bajnokságok: a European Amateur Championship (Parador de el Saler Golf Club, június 20-25.), a European Ladies Amateur Championship (Golf de Saint-Germain, július 23-28.), továbbá a Horvát vagy Szlovén Amatőr Bajnokság is szerepel a felnőtt válogatott naptárában.

A magyar junior csapatban - a január 1-jén érvényes ranglistahelyezés alapján -, 10 lány és 10 fiú kap helyet. Az első hat-hat legjobb versenyző kiemelt státuszban várhatja Hahn Roland junior szövetségi kapitány kiválasztási, nevezési koncepcióját. A lányoknál Berkenyei Daniella, Jaczkovics Emma,  Hoffmann Annamária, Zingale Lena, Stern Lea, Sántha Laura, Földházi-Nagy Zsófia, Földházi-Nagy Petra, Szautner Elena és Szverle Enikő ölthet magára nemzeti mezt, a fiúknál Bertényi Bence, Horváth Ákos, Nagy Ármin, Károly Ádám, Jackson Thomas,  Somogyi Bence, Zsimán-Lebovics Zénó, Williams Jaxson, Sántha Ádám és Vu Péter képviselheti hazánkat nemzetközi versenyen. A juniorok idei versenynaptárába, a felnőtt válogatott hazai programján kívül, bekerült a Magyar Junior Bajnokság is, a nemzetközi tervek között az EGA Team Shield Championship, a Young Masters, illetve a Szlovén Junior Openek szerepelnek.

A Magyar Golf Szövetség a válogatott keretbe meghívott versenyzői számára - idén először - sportolói szerződést ajánl fel, amely a válogatott szakmai programjában való részvétel, a szövetségi támogatások és a sportolói kötelezettségek etikai, jogi kapcsolat-és feltételrendszerének részleteit szabályozza.


Fotó: MGSZ

2022.03.02.

Hozzászólások