Valami elveszett

...és gyorsan meg kellene találni

- Huszti György írása -

Rózsa Csicsinek sajnos nem hozott szerencsét az idei 13. Symetra Tour állomás, és így egymást követő negyedik versenyén cut-olták le. A Cincinnati-ban zajló Prasco Charity Championship mindkét napján plusz négyet játszott és mindkét nap az első kilenc bizonyult kemény diónak. A hátsó kilencen mínusz kettő a két nap alatt, de ezt a játékot “sajnos” tizennyolc szakaszra játszák. Érdekesség, hogy az idei kereseti listát vezető Jillian Hollis sérülés miatt nem indult a versenyen, csak remélni tudjuk, hogy nem olló okozta a sérülését, tekintve hogy csütörtök este még Ő hozta rendbe Csicsi frizuráját a versenyre, amelyen egyébként plusz kettő volt a cut határ. Két napot követően a thaiföldi Patty Tavatanakit vezeti a mezőnyt (lásd címlapfotónkon)

További hír Csicsiről, hogy versenynaptárában ismét - egy apróbb - változás állt be. Nem indul ugyanis a július 1. LPGA Local Open Qualifiers Thornberry Creek wisconsin-i egynapos gyors-selejtezőjén.
Ami nem is feltétlenül baj, hiszen így talán egy kicsit többet pihenhet sérült csuklója, tekintve hogy a következő versenye csak a két hét múlva sorra kerülő Donald Ross Classic at French Lick Resort tornája lesz Indiana-ban, július 11-13. között.

Jó pihenést és még jobb felkészülést kívánunk! 

--- --- ---

Korábbi, beharangozó írásunk a versenyről:

Tizenharmadik állomásához érkezett (gyakorlatilag a feléhez) az idei Symetra Tour, az amerikai női profi golfozók második vonalának vándorcirkusza, amely gyakorlatilag a teljes amerikai kontinenst átszeli. A féltávnál az ohió-i Cincinnati ad otthont a Prasco Charity Championship versenynek. A jótékonysági eseménnyel egybekötött profi megmérettetés a második alkalommal kerül sorra a TPC River’s Bend Par72-es, 5748 méter hosszúságú pályáján.

A hétvégi versenyen 125 000 dollár lesz az összdíjazás, amelyből 18 750 dollár lesz az első helyezetté, aki 54 (vagy esetleg több) szakaszt követően tudja majd maga mögé utasítani a másik 143 induló mindegyikét.

Reméljük Rózsa Csicsinek nem fog balszerencsét hozni a tizenhármas szám (a Symetra Tour idei 13. állomása), mint ahogy az sem, hogy az első napon (pénteken) az utolsó flight-ban fog startolni (hazai idő szerint 20:31 perckor), egy egyébként teljesmértékben európai hármasban. Csicsi flighttársai ugyanis az első két játéknapon biztosan, a belga Leslie Cloots, illetve az izlandi Olafia Kristinsdottir lesznek. 

Őszintén reméljük és hiszünk benne, hogy Csicsinek ezúttal sikerül a harmadik, döntőnapon is a táblán szerepelnie, lehetőleg minél feljebb. 


Fotó: Symetra Tour

2019.06.29.

Hozzászólások