Vagy fúj a szél, vagy harangoznak

Nyit a Forest Hills


Tőkés Péter és Csizmadia Ákos (VGBT törzsgárdatagok) a 2021-es pályaavatón


- Véh Balázs beharangozója -

Azok a mázlisták, akik tagjai az erdős dombokról elnevezett bakonyi golfklubnak, már a múlt hétvége óta makulátlan minőségű pályán élhetnek kedvenc szenvedélyüknek. Persze mindez viszonyítás kérdése, a legtöbb golfpálya közönsége igencsak örülne, ha a nyári hónapokban olyan fairwayeken és greeneken űzhetné szeretett sportágát, amilyet a Forest Hills greenkeeperei, Pista és Laci összehoztak így március elejére.

Így az úgynevezett „Veszprém Golfers” közösségéhez tartozók cirka egy hét múlva el is kezdhetik a tavaly kiválóan vizsgázott speciális rendszerű, saját webes támogatású match play bajnokságukat és március 14-én az előző napi budapesti fordulót követően felavathatják a szezont a már-már hagyományos Ryder kupájukkal a St. Lőrinc Golf Klub csapata ellen.

A szép számban gyarapodó tagság és a vendégjátékosok a kimagasló, de lássuk be már megszokott nívó mellett érdekes újítással is találkozhatnak, elkészült ugyanis az új course és slope rating és ezzel két-két szakasz sorrendjének cseréje. Erre a kiegyensúlyozottabb terhelés és a pálya változatosságának érdekében került sor, a 3-as és 12-es, illetve a 7-es és 16-os átmozgatásával jobban elszeparálódnak a par ötös szakaszok.

Az sem titok a zirci klub kapcsán, hogy itt nem az elefántcsonttoronyban készül a spanyolviasz, hanem a golfozók érdemben véleményezhetik mind a klubélet, mind a pálya kialakításának kérdéseit. Így a több versenyző által a múlt szezonban adott visszajelzéseknek megfelelően az utolsó szakasz ikonikus vízakadálya előtti platót követő meredek lejtő és az azt lezáró kifutó rész játszhatóbbra nyírása is elkezdődött.

Ezt a csodát a klubtagságot kiváltó golfozók tavalyi áron élvezhetik, mert errefelé a kiszámíthatóságot is értékként értelmezik. Aki pedig alkalmilag szeretné megtapasztalni a hely szellemét, vagy esetleg a legendás baráti hangulatból szippantana egy ízelítőt, péntektől előzetes bejelentkezéssel megteheti!


Fotó: VeszprémGolfersBT

2021.03.03.

Hozzászólások