US Kids Golf - Európai Bajnokság

Hazai versenyzők az összeurópai golf kavalkádban

- Huszti György írása -

A skóciai Edinburgh környéki East Lothian megyében ma vette kezdetét a US Kids Golf szervezet XII. Európa Bajnoksága. A több mint húsz éves alapítvány, mára a világ legnagyobb gyermek golf szervezetévé nőtte ki magát. Legutóbb például 50 ország több mint 630(!) gyermeke versengett a különböző életkor kategóriákban.

Idén is tizenhat különböző életkornak és nemnek megfelelő kategóriában lehet versenyezni az Európa legjobbja címért, illetve a kiemelt világranglista pontokért a hét(!) különböző skót golfpályán rendezett megmérettetésen. A háromnapos (54 szakaszos) EB mezőnyében két magyar indulót találtunk.

Az U10 fiú kategóriában (csak ebben a kategóriában - U10 Boys - 62 játékos indul, 15 különböző országból, a magyar induló Zsimán-Lebovics Zénó az Academy Golf Budapest versenyzője (az U10 mezőnye ma a Craigielaw Golf Clubban kezd). Illetve az U15-18 fiú kategóriában Potocki Stanislaw, aki szintén az Academy Golf Budapest igazolt versenyzője (ez a kategória az első napot a Renaissance Golf Clubban tudta le).

Az első napi eredmények:

U10 Boys:
4. Zsimán-Lebovics Zénó   73
(Ebben a kategóriában az élen jelenleg egy dán golfozó vezet, 70-es score-al)

U15-18 Boys:
39. Potocki Stanislaw   98
(Ebben a kategóriában az élen jelenleg ötös holtverseny van, négy brit és egy orosz versenyző között, 70-es score-al)

Eredmények itt


Címlapfotó: US Kids Golf

2019.05.28.

Hozzászólások