Ünnep, oly szép

Hatodszorra randevúznak a legjobbak Máriavölgyben


- Huszti György beharangozója -


Már hagyományosan az év utolsó szövetségi versenye a különböző korosztályos magyar válogatottak ünnepe (az immár VI. GolfÜnnep), ahol az egész éves megfeszített versenynaptár után egy kicsit ki lehet engedni a fáradt gőzt. Ugyanakkor persze éles verseny és igazi presztízs csata is ez, ahol az első napi StrokePlay kört - ahol a négy csapattag eredményéből a legjobb három score számít -, a második napon egy MatchPlay összecsapás követi (csapatonként négy egyéni MP formájában). 

Az ötlet és a verseny mindenképpen dicséretes színfoltja a hazai golf általában unalmasan szürke hétköznapjainak, így nem meglepő, hogy az MGSZ és a Pannonia meghívásos versenyére nagy örömmel mondanak igent a hazai golfélet üstökösei.
Az idei évben 9 csapatnevezés (3+6 csapat) futott be az ünnepi viadalra.  

A hölgyeknél három csapat vág neki a küzdelmeknek: Junior, MidAm és Szenior korosztályokba rendeződve. Míg a férfiaknál 6 különböző kvartettet láthat vendégül a máriavölgyi Pannonia Golf & Country Club: Junior, Felnőtt, MidAm, Szenior korosztályokban, illetve a PGA of Hungary profi csapata és - második alkalommal - az MGSZ Elnökségének “válogatottja” is (akiket idén egy a GOLFiGO csapatából érkező beugró játékos is “erősít”). 

Természetesen (és a hagyományoknak megfelelően) Idén is számos nagy név, a magyar golftársadalom kiváló játékosa, megannyi bajnoki cím tulajdonosa és várományosa áll majd elütőkre (mindenki eggyel hátrébb, mint a megszokott), hogy ünnepi hangulatot varázsolva, izgalmakkal teli versenyen búcsúzhasson a felemás szezontól és remélve, hogy a következő évi etapot már semmilyen külső- vagy belső tényező nem hátráltatja majd.

A Startlista ITT tekinthető meg, Eredmények (csapatösszeállítások) IDE kattitnva láthatóak.

Mindenkinek jó játékot és feledhetetlen ünneplést kívánunk!


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2021.10.14.

Hozzászólások