Új modul: Pizzarendelés

Nálunk szeles, máshol viharos idők járnak


Véh Balázs (Felnőtt Férfi nettógyőztes (79)) figyeli a vetélytársak eredményeit 


- Huszti György beszámolója -


Az idei első szövetségi versenyt követően egy héttel lezajlott az év első ranglistaversenye is. Zalacsány ezúttal is jó választásnak és jó házigazdának bizonyult. A 124 nevezőből, végül 104-en vágtak neki a ranglistapontok gyűjtögetésének és bár ezúttal volt itt minden (tévedésből(?) felvett idegen labda és tévedésből(?) megrugdosott saját labda is) maradjunk inkább a szép dolgoknál. Ahhoz képest, hogy még néhány nappal a “kezdősípszó” előtt is áprilisi telet vizionáltak Aigner Szilárd utódai, végül is egy viszonylag szélmentes, szép napos, már-már rövidujjú időjárást kapott ajándékba a mezőny (vagy legalábbis az első fele). E sorokat még mindig Zalacsányban vetem virtuális papírra, és bátran állíthatom, vasárnapra sajnos újra beköszöntött a tél, így duplán szerencséje volt az indulóknak.  

A versenyen - semmiképpen nem meglepő módon - a Balaton Golf három fiatal üdvöskéje vitte a prímet. Kötél Bence és Bertényi Bence szó szerint fej-fej mellett küzdötték végig a bő három versenyórájukat, végül egy orrhosszal (jobb hátsó kilenccel) Kötél Bence diadalmaskodott (73), aki hendikepjét így is rontotta +2,6(!)-ra (neki legyen mondva ez a rontás).  Régi-új klubtársuk Horváth Ákos, aki a hazai ranglistapontok kedvéért ismét haza (is) igazolt 74-el kapaszkodhatott volna fel a dobogó harmadik fokára, amennyiben a Covid helyzet nem mosta volna el az ünnepélyes eredményhirdetést. 

Így a GOLFiGO felhasználás is új arcát mutatta, hiszen amellett, hogy az idei első erős szombaton három helyszínen (Zalacsány, Szarvaskút, Hencse) 157 játékos adatait kezelte, még a “pizzafutároknak” is jó szolgálatot tett. Mivel, az eredetileg a bíróknak kifejlesztett alkalmazást - miszerint mutatja a rendszer, hogy ki hol van és hány percre van lemaradva/előnyben), ezúttal a klubházban/konyhában is figyelték és a verseny előtt leadott rendeléseknek megfelelően a pizzákat akkor tették be a kemencébe, amikor az adott flight a 17-esen járt, így a “célban” már mindenkit friss, meleg, névreszóló, mosolygós olasz “kenyér” várt. 

Más szempontból is emlékezetes számunkra a GOLFiGO felhasználók hétvégéje, hiszen a pizzakészítő modul mellett, bekerült a rendszerbe az első hármas scramble is, bár a fejlesztők sem tudták, hogy ilyet is tud a rendszer, de a hencsei kreativitás ezt is megoldotta, úgyhogy mostantól bármelyik magyar pályán indulhat akár a TrióScramble játékforma is ? Apropó Hencse, a zselici dombság melegen ölelő lankái között Koller György, míg a Szarvaskúti bérceken Zilahy Csaba győzött szombaton, gyakorlatilag mindketten kihívók nélkül.

A hazai pályákon legfeljebb egy-egy erősebb szélpamacs fordult elő, ugyanakkor Georgia-ban a Masters-en vihar (villámlás) miatt kellett több órára félbeszakítani a verseny harmadik napját (a moving day-t). Nem igazán irigyeljük Augusta “szimpatikus” urait, hiszen a félázsiai-félafroamerikai Tiger Woods ötszörös győzelme után jelenleg erős esély mutatkozik rá, hogy a vasárnapi zárónapot követően egy japán golfozóra kerülhet fel a híres zöld zakó. A 29 éves Hideki Matsuyama ugyanis a kényszerpihenőt követően a hátsó kilencen egy mínusz hatos score-t produkált, így jelenleg négy ütés előnnyel (-11) vezeti a mezőnyt. Újságírói kérdésre, miszerint hogyan tudott ilyen jól felkészülni a vihar alatt a folytatására, közölte: “Nem volt semmi gond, beültem a kocsimba és a telefonomat nyomogattam”. Atyaég, lehet, hogy Ő is a GOLFiGO "pizzarendelés modulját" nézegette? ?


Fotó: caddie.hu

2021.04.11.

Hozzászólások