Új homokozók Birdlanden

Izgalmas fejlődési szakaszban Bükfürdő


- Huszti György írása -


Az elmúlt évek “sivatagi viharait” követően igencsak “szokatlan” élményben lehet része a Magyar Kupa indulóinak. 

Igazi örömhír-bomba robbant ugyanis a napokban, miszerint az MK első versenynapja előtt három nappal (kedden) megérkezik Ausztriából a hazai golfozók által évek óta várva várt és hőn áhított friss, ropogós homok, amelyet Papp Erzsébet club manager tájékoztatása szerint jó eséllyel elhelyeznek a greenside bunkerekben az idei második szövetségi verseny megkezdése előtt. 

A greenek egyébként már alaposan (szó szerint szépen megalapozva) előkészítve várják a játékosokat és amennyiben a héten az időjárás is engedni fogja (nem fog szakadni az eső) az esetben a fairway-ek és a first cut-ok is a szebbik arcukat mutathatják a kupaindulók számára. Hétfő délig tudtok még nevezni a viadalra, amelyen jelenleg közel 90 induló jelezte indulási szándékát, akiknek - ha a szűk határidő ellenére a klubvezetésének valóban sikerül megvalósítania az elképzeléseit - egy régóta (5-6 éve) nem tapasztalt “valódi” golfélményben lehet részük. És ez még akkor is igaz, ha a tavalyi új pályafelméréssel, erős 200 métert veszített a férfi középtávoli (sárga) elütő az eredeti távjaihoz képest, illetve (a hazai trendeket követve) a greenek is jelentős “zsugorításon” estek át az elmúlt időkben. A rövidítési-kisebbítési megoldások ellenére hosszú évek óta nem tapasztalt élménygolf várhatja (egy alapos fűnyírást követően) a Magyar Kupa közepesen erős mezőnyét. 

Őszintén jelezhetjük azoknak, akik esetleg még vacilálnak, érdemes megnyomni (hétfő délig) a nevezés gombot! ?Fotó: BirdlandGCC

2022.05.08.

Hozzászólások