Trump vállalhatatlan a PGA számára

Hol rendezik a 2022-es PGA Championship tornát?


- A CNN híre nyomán -

Bár leszerződtek a felek arra nézve, hogy 2022-ben a PGA Championship nevű Major Tornát, a Donald Trump elnök tulajdonában álló Trump National Golf Club, Bedminster nevű pályáján rendezik meg New Jerseyben, de a szervező PGA of America elnöke, Jim Richerson bejelentette, hogy az Igazgatótanács élt a megállapodásban szereplő jogával és a szerződés felbontása mellett döntött. 

A szakítás oka, hogy a verseny megtartása (egy Trump tulajdonú pályán) a szervezet elnöke szerint ártana a PGA of America imidzsének és lehetetlen helyzetbe hozná a szervezetet. A döntés apropója az, hogy az amerikai elnök Trump beszéde által feltüzelt rajongói a múlt héten megostromolták és kifosztották az Egyesült Államok Kongresszusának helyet adó Capitolium washingtoni épületét, miközben ott éppen Trump választási vereségét szentesítették volna a képviselők.

A Trump Organization válaszközleményében kifejtette, miszerint a PGA ezzel a lépéssel megszegi a két fél között létrejött és érvényben lévő szerződésüket, amely szerintük jogtalan és megfelelő válaszlépéseket tesznek. 


Fotó: CNN

2021.01.11.

Hozzászólások