Tour játékost tiltottak el a marihuána miatt

Garrigusnak három hónapot kell kihagynia


- Huszti György írása -

Tegnap, a PGA három hónapra felfüggesztette Robert Garrigus indulási jogát, miután a 41 éves amerikai játékos korábban pozitív drogtesztet produkált. Ezt követően a golfozó - akinek már korábban is meggyűlt  a baja az enyhe drogokkal - twitter üzenetben ismerte el a marihuána fogyasztást.

Garrigus, akinek eddig egyetlen PGA Tour győzelme van (2010, Orlando) jelenleg a világranglista 450. helyén áll, legjobb eddigi FedEx Cup eredménye a 23. helyezés még 2012-ből. 

A játékos twitt-jében leszögezi:
“Nem kifogásként, inkább mások számára figyelmeztetésként írom, hogy a marihuána több amerikai államban legális, ugyanakkor az hogy valami legális nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem okozhat függőséget, illetve hogy nem lehetnek súlyos következményei a használatának”.

Az amerikai játékos az elmúlt szezonban 27 versenyen indult és egy Top10-es helyezéssel büszkélkedhetett (T8, Torrey Pines), most elmondta, az eltiltása alatt a családjával szeretne több időt együtt tölteni, és mindent megtenni a kábítószerről történő sikeres leszokásról.

“Nem számít, hogy egy napig, egy hétig, vagy akár kilenc évig vagy tiszta. Egyetlen hiba, egyetlen botlás döntően befolyásolhatja az életedet. Csak remélhetem, hogy életem ezen fejezete is megmutatja az embereknek, hogy soha nem pihenhetünk abban a harcban, amelyet a függőségeink ellen vívunk”.


A címlap fotó forrása: San Francisco Chronicle

2019.03.23.

Hozzászólások