Történelmet írt Daniella és Bálint

Megvannak az első magyar Winter Cup győztesekVéget értek a történelmi, I. Hungarian Winter Cup küzdelmei a ciprusi Eléa Golf Clubban. A junior versenyzők nem adták ki kezükből az első napon magukhoz ragadott marsallbotot, így mind a férfi, mind a női kategóriában a Pannonia Junior Akadémia versenyzői szerezték meg a győzelmet. 

 

A 11 fős női mezőnyben Berkenyei Daniella végig kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtva írta be magát a golfalmanach-okba. Második helyen a tavalyi Felnőtt mezőny nagy vesztese Kiss Polett Karolina kárpótolta magát, míg a bronzérmet (amforát) az örökifjú Senior, Batta Kriszti szerezte meg.

Végeredmény:
1. Berkenyei Daniella   78,78, 80 (+20)
2. Kiss Polett Karolina   84, 79, 80 (+27)
2. Batta Krisztina   80, 86, 79 (+29)


A női mezőny dobogósai: Kiss Polett Karolina, Batta Krisztina, Berkenyei Daniella


A  16 fős férfi mezőnyben Závaczki Bálint egy másodpercig nem hagyott kétséget afelől, hogy ki az úr a házban, és hatalmas fölénnyel lett “Téli” Győztes. A második helyen az egészen kiválóan kezdő, azonban a végére alaposan elfáradó ifj. Sárközi Richárd végzett, míg a dobogó harmadik fokára az óriási hajrát produkáló Fülöp Gergő “vitorlázott” be.

Végeredmény:
1. Závaczki Bálint   69, 68, 77 (+1)
2. Ifj. Sárközi Richárd   75, 80, 82 (+24)
3. Fülöp Gergő   80, 79, 79 (+25)

Az I. Hungarian Winter Cup utolsó flight-ja adja le eredménykártyáját: Závaczki, Fülöp, ifj. Sárközi

 

A Nettó kategóriák Top3 helyezettjei:
Hölgyek: 1. Földházi-Nagy Zsófia, 2. Stern Lea Sára, 3. Phuong Lan Dan
Urak: 1. id. Tóth János, 2. Véh Balázs, 3. Vuong Hoang Huyen
Junior fiúk: 1. Nagy Ármin, 2. Somogyi Bence Sámuel, 3. Novák Botond


Természetesen mindig mindent el kell egyszer kezdeni, a 27 fős résztvevői létszámot nem tisztünk megítélni, biztosak vagyunk benne,  hogy a jövőben nagyobb érdeklődés övezheti majd ezt a “Téli Kupát” is. Talán érdemes lenne elgondolkodni akár a megmérettetés nemzetközi (Open) kategóriába sorolásán is, hiszen ez esetben minden bizonnyal erősebb és nagyobb létszámú mezőnyt is össze lehetne verbuválni így március elején. De minden bizonnyal  a szövetség szakavatott munkatársai átgondolják ezt a lehetőséget is, természetesen sok egyéb mellett, egy biztos a Hungarian Winter Cup "hagyománya" jövőre is folytatódik tovább.

Isten hozott tehát Winter Cup a magyar golf történetében!

Az EREDMÉNYEK ITT tekinthetőek meg

 

- Véh Balázs helyszíni szösszenete -

A zárófordulón a Winter Cup játékosainak az előrejelzésekkel szemben mégsem volt szüksége esőkabátra, széldzsekire viszont annál inkább! Az ezúttal fordított sorrendben indított mezőny keményen küzdött az elemekkel, jutott is néhány figyelemre méltó score a harmadik versenynapra is. 
Bár az eredmények a live score-nak köszönhetően többé-kevésbé ismertek, izgatottan várjuk az esti gála vacsorát és az eredményhirdetést.

Örültünk mindenkinek, aki el tudott jönni és osztozott az élményekben, reméljük, sikerül hagyományt teremteni és jövőre még többen leszünk!Fotó: Batta Krisztina FB, illetve caddie.hu

2020.03.06.

Hozzászólások