Tisztelet a bátraknak

Arccal a minőség felé- A beszélgetést Huszti György jegyezte le -


Hétköznap este futunk - szó szerint - össze, az Oxigen Wellness Naphegyen található részlegén. A munkából érkezve esik be, hogy lemozogja az egész napi hajtás “fáradalmait”. Igencsak hajszolt mindennapokkal kell megküzdenie, egy olyan fiatalembernek, aki hatalmas és egyben rendkívül megtisztelő feladatot kapott és vett a nyakába, jelesül hogy a hazai golf egyik zászlóshajójának golf-mindennapjait igazgassa, igazgathassa.
Rózsa Dávid, aki az év végén kaphatja kézhez Európai Golfklub Menedzseri diplomáját, ugyanis meglehetősen fiatalon került be a Pannoniát irányító triumvirátusba, a háromtagú Igazgatótanácsba: ahol a teljes gazdálkodásért Dr. Páricsi Orsolya felel, míg a Food & Beverage “részleget” Hegedűs Róbert irányítja, ugyanakkor kétszeres - és egyben regnáló - Magyar Bajnokunkra vár az-az igencsak szép és nemes feladat, hogy a golfszakmai ügyek a lehető leghatékonyabban folyjanak Máriavölgyben.

Milyen érzés? Szegezem neki, azt a kérdést amit a friss olimpiai bajnokok orra alá dugott mikrofon mögül szoktak feltenni, és amelyre persze nem lehet válaszolni, hiszen hogyan tudná elmondani az interjúalany, hogy legszívesebben keblére ölelne mindenkit és kifutna velük a világból - szóval milyen érzés(?), jön a kommersz kérdés.

Pfuú (fúj egy akkorát, hogy még a méterekre álldogáló “aranyásók” is felkapják frissen dauerolt fejüket) hogyan mondjam el mennyire boldog vagyok? Óriási megtiszteltetés ez a számomra teljes mértékben új helyzet, éppen ezért a lehető legnagyobb alázattal próbálom kezelni ezt a lehetőséget és rengeteg-rengeteg munkával válaszolni a kihívásra és meghálálni ezt a felbecsülhetetlen bizalmat.

Mindent, amit csak tanulok a CMAE kurzusokon, illetve amit az egész eddigi golfpályafutásom során megtapasztalhattam, próbálom a gyakorlatba átültetni, illetve kamatoztatni, úgy gondolom, hogy lépésenként haladva fel lehet nőni ehhez az igen nagy, ugyanakkor rendkívül inspiráló feladathoz. 

Már néhány évvel ezelőtt, az érettségi után is pontosan tudtam, hogy mi akarok lenni, merre akarok haladni az életemben, már akkor tudtam, hogy hosszú távon golfklub vezetéssel szeretnék foglalkozni. Nyilván álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez ilyen hamar megvalósulhat, illetve hogy megtalálhat egy ilyen látomásszerű esély. Természetesen egy ilyen lehetőséget - amikor az ember álmairól van szó - semmiképpen sem szabad elengedni, és hogy most hirtelen a néhány évvel ezelőtti vízió kézzelfogható valósággá tudott válni, biztos vagyok benne, hogy helyt tudok állni és meg tudok felelni a környezetem által felállított, de a saját magam által felépített elvárásoknak is.

Idén, február 29-én (talán sorszerű, hogy szökőnapon) szombaton nyit a Pannonia. Mit tapasztalhatnak a közeljövőben a klubtagok és a vendég golfozók?

Jelen pillanatban elkezdődött és folyamatosan zajlik a 7 000 négyzetméternyi prémium minőségű térkő kézi lerakása, amellyel teljes egészében megújul a közel kétszáz éves, műemléki védettségű klubházunk közvetlen környezete. A szombaton kilátogató játékosok a parkolóból már az eddigi murva helyett ezen a prémium burkolaton juthatnak el a klubházig. De hamarosan, ugyanígy  megújul a “körforgalom” is, illetve a klubház “mögötti” területre is jut a térkövezésből - többek között a kilences greent a tizes elütővel összekötő útra is -, amely így teljes egészében körbeöleli és még jobban kiemeli az egykori Habsburg kúria lenyűgöző épületét. 

Az utakon nemcsak a burkolat lesz sokkal minőségibb, de kandeláberek is kihelyezésre kerülnek, így az esti világítás is megoldottá válik.
A klubház melletti tó még az idén alaposan ki lesz tisztitva. A hosszú évekkel ezelőtti úszótó minősítése nem tér vissza, hiszen a jogszabályok szerint az esetben úszómestert is kellene alkalmaznunk, tekintve hogy ez egy  mesterséges tó, de egyébként a makulátlan minősége ezt teljes egészében lehetővé tenné.

A terasz vadonatúj napernyő ponyvát kap, a kövezetet magasnyomású tisztítással szabadították meg az elmúlt évek porától, az újra lakkozott - elegánsabb és kissé sötétebb tónusú - teraszbútorok pedig március végén érkeznek vissza otthonukba. 

A klubház belső festése befejeződött, így frissen és üdén várja a golfozókat már a szombati szezonnyitó napon is, valamint - sokak nagy örömére - felgyorsul az Internet szolgáltatás sebessége is.

A Halfway House új, fedett teraszt kap a 10-es elütő irányába, amelyet áprilistól nyitunk meg és péntektől-vasárnapig (valamint az ünnepnapokon) egy állandó munkatárssal várjuk itt a játékosokat. A hűtött italok mellett gyümölcsökkel és szezonális snackekkel, lehet majd itt a játék közben is felfrissülni. 

A nem oly régen átadott Junior Academy Suite természetesen továbbra is üzemel, itt egyébként mintegy 20 százalékkal csökkentettük az árakat, az új árak már megtekinthetőek a honlapunkon.

A fehér fakorlátok mindenhol újra lesznek mázolva, a driving range-en a nagyobb versenyek előtt “piramisba” állított labdák várják majd a játékosokat (már úton vannak az ehhez szükséges tálcák és egyéb segédeszközök). 

Még az idén 11 vadonatúj golfautó érkezik, amelyek a legújabb ez-go fejlesztésnek felelnek meg és platina színben tündökölve (bézs tetővel és ülésekkel) gördülnek le a gyártósorról. Szintén az idei évben van tervben a teljes trolley park háromkerekűs verzióra cserélésre is (amelyeket a klubtagok természetesen ingyen használhatnak majd). 

A greenkeeper munkatársak száma hétről, nyolcra emelkedik, ez a pozitív változás is meg fog látszani a  pálya minőségén, ehhez a következő években új géppark is a rendelkezésükre áll majd. 

A klubházban is szinte teljes egészében marad a jól bevált csapat. “Új” arccal csak a recepción találkozhatnak vendégeink, ahol - Zoli és Réka mellett - egy régi-új ismerős, Gáspár Nóra várja Őket.
Természetesen Viktor és Andris is velünk marad, mint ahogy a már nagyon összeszokott és felkészült éttermi inhouse csapatunk is, Ádám vezetésével.

Ugyanakkor ezen a területen egy hatalmas és jelentős változás állt be, hiszen új Chef-ünk van Boros Zoltán személyében. Hiszek benne, hogy óriási minőségi változás fog bekövetkezni mind ízekben, mind tálalásban, mindez igazán prémium alapanyagok felhasználásával történik majd (például halételeink alapanyagai ezentúl egyenesen a Budaörsi Halpiacról érkeznek). Ez a fajta minőségi ugrás teljes egészében megfelel az új irányvonalainknak. Éttermünk a nyitóhétvégén már üzemelni fog, majd hétfőtől-szerdáig zárva tart, hogy azután csütörtöktől teljes gőzerővel várhassa - golfra és ízekre - kiéhezett vendégeinket.


Céklarizottó, pirított csirkemell és grillezett gomolya az új étlapról


Összefoglalva, a Pannonia szombaton készen áll a nyitásra és a vendégek fogadására, most még ugyan érezhetően egy kicsit “csökkentett” üzemmódban, hiszen nem erre a dátumra készültünk, csak a jó idő “tréfált meg” bennünket. De már ígyis 80 feletti TeeTime foglalásunk van a 29-i szökő- és nyitónapra.

Hűha, ez egy egészen impozáns és már-már zavarbaejtő felsorolás. Előre is gratulálunk a megvalósult és a közeljövőben megvalósuló tervekhez. 

Eltökélt célunk, hogy a Pannonia Golf & Country Clubot egy magasabb fejlődési síkra és még az eddigieknél is kiemeltebb státuszra emeljük, amelyhez véleményünk szerint minden kellő adottsággal rendelkezik, illetve a közeljövőben rendelkezni fog.

--- --- ---

Mit is tehetnénk a magunk részéről hozzá mindezekhez. Jól látható és érzékelhető, hogy az elmúlt évtizedekben sosem látott módon érkeznek az újgenerációs klubvezetők, klubigazgatók, akik már nemcsak bebocsátást kérnek a magyar golf gyakran fáradtan porosnak tűnő kikötőjébe, hanem hatalmas, és erős széltől dagadó,  igencsak minőségi vitorláikkal már ki is kötöttek a móló legjobb helyein. 
Jó szelet és jó szerencsét kívánunk mindannyiuknak, derekasan ráfér ez a magyar golfélet állóvizére.Fotók: Yulia Stepanova Photography, illetve Pannonia GCC

2020.02.28.

Hozzászólások