Tiszta Hawaii

Indul a PGA Tour az EuroSport TV adón- Huszti György beharangozó írása -

Indul az idei év, és indul az idei első PGA Tour verseny is, ráadásul - mint ahogy korábban megírtuk - az Eurosport jóvoltából minden magyar háztartásban jelen lehetnek az idei évtől kezdődően sportágunk sztárjátékosai, hiszen idén 43 héten keresztül heti átlag 16 órában (magyar nyelven is) közvetít az EuroSport2 adó a PGA Tour eseményeit. 

Ma (január 7.) éjféltől (vagy inkább 8-án 0:00 órától) veszi kezdetét a közvetítés négy napon keresztül a Bajnokok Tornájáról. A 68 éve alapított versenyen minden évben az előző naptári évben legalább egy PGA versenyt nyerő játékosok vehetnek részt. Az idei év - a COVID19 miatt - egy kissé rendhagyó lesz, tekintve, hogy tavaly több torna is elmaradt, így a tavalyi győztesek kevesebb száma következtében 30 újonc is meghívást kapott Hawaii-ra, Maui szigetére, ahol csütörtöktől-vasárnapig a Kapalua Resort, Par73-as Plantation pályáján mérhetik össze tudásukat a legjobbak. Jó játékosokból pedig nem lesz hiány, tekintve hogy a jelenlegi Top10 mezőnyéből nyolcan is részt vesznek az eseményen, közülük - természetesen - a legnagyobb eséllyel a világelső Dustin Johnson-t hozzák a fogadóirodák, aki már kétszer is megnyerte ezt a versenyt (2013-ban és 2018-ban), de a címvédő (és szintén kétszeres) győztes Justin Thomas-ra is jók az esélyek, mint ahogy a FedEx Cup jelenlegi második helyezettjének Bryson Dechambeau-nak diadala sem lenne meglepő (bár Ő még sosem nyerte meg ezt a csendes-óceáni tornát). Az USA exklávé tagállamában rendezett megmérettetés főszponzorának - amely 2018. óta nem más mint a több mint száz éve alapított, wisconsini Sentry Biztosító Társaság -  jóvoltából a torna teljes nyereményalapja 6,7 millió dollár, ebből a nyertes vasárnap este 1 340 000 dollárt zsebelhet be. A Sentry Tournament of Champions-on 42 játékos vesz (vehet) részt, és nem kerül sor cut vonal felrajzolására egyik versenynapot követően sem. A játékosok kettes flight-okban teljesítik a 6 945 méteres távot, az első versenynap legutolsó párosa magyar idő szerint péntek hajnali 1:30 perckor indul (Dustin Johnson, Justin Thomas).

Az EuroSport2 élő közvetítése az első három versenynapon éjféltől, míg a döntő napon (vasárnap) 22:00 órától veszi kezdetét, Farkasvölgyi Gábor és Németh Gergely “tolmácsolásában”. 

Jó szurkolást és - a TV közvetítéseknek hála - növekvő számú hazai golfjátékost kívánunk!

 

A beharangozó írás támogatója:


Címlapfotó: PGA Tour

2021.01.07.

Hozzászólások