Tihanyból Toledóba

Madzagból Kötél


- Kötél Balázs postja -


Ez a nap is eljött.... Hivatalosan sem számít már junior játékosnak  Bence mivel 18 éves lett.

Tulajdonképpen nagyon gyorsan elment ez a 13 év mióta  golfozik. Az elejétől komolyan vettük, és sportként tekintettünk a golfra. Istenigazából (amire mostanában jöttem rá) nagy szerencsénk volt végig. Igazán közel van egy verseny pálya ahol gyakorol,  és időben megkapta azt a szakmai hátteret, ami nélkül esély se lett volna ilyen eredményeket elérni. Kezdetben egyedül, aztán nagy szerencséjére lett egy csapat körülötte. Ami tulajdonképpen egyedülálló itthon. Ezek a gyerekek, hosszú évek óta együtt edzenek, utaznak, versenyeznek! Nagy köszönet  Bertényi Bencének, és Horváth Ákosnak akik a kemény magot alkották.  Meg persze szüleiknek akik nem sajnálták az időt, energiát, meg a pénzt. És különösen nagy köszönet  Bertényi Balázsnak, aki egy igazi fanatikus.  Hozzájuk jött meg a szakmai oldalról, több mint 7 éve  a gyerekeket segítő Martin Cummins. Akit Király Levente ajánlott számunkra miután a MGSZ nem reagált az ajánlatára….Martin  hozta  a technikai tudást a csapatnak.

Nagyon sok munka, sok lemondás volt az elmúlt években. Nem voltak ünnepek, nem voltak szabad napok. Illetve voltak csak a golfpályán. Sokszor csak a  GOLF volt. Biztos pár dolgot el is rontottunk,  van amit ma már másképp csinálnék.
És hogy megérte-e?  Eddig úgy néz ki  igen. Tizennyolc éves kora előtt  a hazai férfi golfban kiemelkedő eredménysort sikerült összehozni.

Kétszeres Nyílt Szlovén Bajnok (2020, 2021), kétszeres Magyar és Nyílt Junior Bajnok (2020, 2021), kétszeres Magyar Bajnok (2018, 2021), kétszeres Magyar Kupa Győztes (2017, 2018), Magyar Nyílt Bajnok  (2020), Szlovák Nyílt Junior Bajnok U16 (2019)  U18 (2020), Cseh klub csapat bajnok (2021), kétszeres Magyar klub csapat bajnok (2016, 2018) és az első nemzetközi siker Osztrák Junior bajnok U12 (2015).  És van még pár dobogós helyezés is.

A nemzetközi sikereknek köszönhetően  augusztustól  az amerikai Toledo város egyetemére fog járni, és az NCAA első osztályában szereplő golf csapat tagja lesz.
Azért van kis hiányérzet pár verseny miatt,de nem lehet mindig nyerni. Meg persze nem ártott volna egy segítő, támogató  és nem keresztbe tevő golfvezérkar sem. Mindenkinek jobb lett volna. Nekik is.....
De hát ne legyünk elégedetlenek így is szép sikerek ezek.  
Nagy köszönet mindenkinek aki segített, vagy akár csak szurkolt. 

Én büszke vagyok rád Bence ?

Fotó: UniversityOfToledo

2021.11.11.

Hozzászólások