Testvérportya Brno-ban

Tamásnak sikerült jobban az austerlitzi csataA Lugosi fivérek a hétvégén a Czech PGA Touron (a Golf Club Austerlitz Par72-es pályáján) szerepeltek. 
A Lugosi Golf School játékosainak első napi beszámolója az alábbiakban olvasható:

Lugosi Tamás:
“Mindig öröm külföldön versenyezni, jó a közeg, gyönyörűen előkészített pályák és profi szervezés jellemzi ezeket a versenyeket. Nagyon jól ment a játék, 74 ütést ütöttem, örülök hogy a sok oktatás mellett ilyen színvonalon tudok külföldi mezőnyben játszani. Felszabadult örömgolfot tudtam játszani, amit megpróbálok a profi bajnokságra átmenteni, nagyon bíztató irányba halad a játékom. 74 lett a vége, tudom hogy van bennem még több, ezen a pályán már 69-el is jöttem be, most elégedett vagyok ezzel a kezdéssel. Megpróbálok holnap javítani.”

Lugosi Balázs:
“Csatlakozom Tomihoz! Jó a mezőny, remek érzés kiállni a driving range-re melegíteni, és csodaszép ütések záporoznak! Nagyon jól ütöttem a labdát, kezd visszajönni a játékom, idén rengeteget oktattam, ami a játék rovására megy nyilván, ez volt idén csupán a hetedik köröm. Nem Covidos évben, csak a tavaszi ciprusi táborban játszom 10 kört márciusban... De ma csak a gurításomon látszott meg a rutinhiány, 6 alkalommal gurítottam hármat, ami nem jellemző rám, de a rutinhiánynak tudom be. Így lett 78 ütésem ma. 14 birdie puttom volt, ebből hármat tudtam beütni. A pálya nehézsége, hogy 12 szakasz mellett van fehér karó! A cseh flighttársam szerint ennyi egyik cseh pályán sincsen ezen kívül. Vagyis tévedni nem lehet nagyot, a szél meg elég nagy, úgyhogy résen kell lenni. Izgalommal várom a holnapot!“


A második napon Lugosi Tamás fantasztikus 70 ütéses kört játszott, kiváló eredményéről így nyilatkozott:
“Nagyon elégedett vagyok a második napi eredményemmel, amely 70 ütés azaz -2 lett. Végig stabilan játszottam egy-két rossz ütést leszámítva, amiket jó helyen ütöttem el, mert nem büntetett meg a pálya és játszható helyen álltak meg a labdáim. 15 greent találtam el előírt ütésszámból, köszönhetően a 270 méter körüli pontos drivejaimnak. A puttolásom átlagos volt, hogyha még abban is tudtam volna kis extrát nyújtani, akkor biztosan a 60-as ütés tartományban teljesítettem volna. Eagle puttjaim centikkel kerülték csak el a lyukat, de legalább hoztam a garantált birdiet ezeken a szakaszokon. Örülök, hogy az edzői tevékenységem mellett, ilyen játékot tudok produkálni. Remek főpróbája volt ez a verseny a magyar profi bajnokságnak.” 

Testvére Balázs megismételte előző napi 78 (+6) ütéses körét:
“Sikerült az első nap után kijavítani a gurításomat, azonban 2 labdavesztés nehezítette a játékom, ezzel együtt ugyanaz maradt az eredményem, ismét 78 (+6) ütés. Teljesen elégedett vagyok a játékommal, a kezdőütéseimmel 250-270 méterre jutottam el, és átlagosan 13 alkalommal gurítottam birdie-ért. Ráadásul idén ez volt az első erős, nemzetközi mezőnyben történt megmérettetésem, igen bonyolult pályán, nem fehér, hanem a leghátsó fekete, azaz bajnoki elütőről. Jó élményekkel indultam haza, mindig új energiákat töltődöm külföldön, ami az itthoni munkámat még lendületesebbé teszi.“

Portiva Golf Trophy 2021.
1. Stanislav Matus 66 67 (-11)
--
17. Lugosi Tamás 74 70 (0)
38. Lugosi Balázs 78 78 (+12)

Részletes eredmények ITT

 

A verseny mindenképpen jó felkészülés volt a jövő hétfői hencsei magyar PGA versenyre, amely már főpróbája lesz a július 26-28 között, szintén a zselici dombság lankáin megrendezésre kerülő 12. Profi Magyar Bajnokságnak.


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2021.07.14.

Hozzászólások