Testvér”harc” a rájátszásban

Csak az 55. szakasz döntött


 

Megismétlődött a hétvégi forgatókönyv, amikor is a Magyar Amatőr Bajnokságon nem volt elég három versenynap 54 szakasza, hogy kiderüljön ki lesz a Bajnok. Ezúttal a Magyar Profi Bajnokságon a Hencse National pályáján bizonyult kevésnek az 54 szakasz. Ráadásul egy testvérpár, Lugosi Balázs és Tamás indult neki a harmadik nap végén a playoff-nak. Szinte a teljes háromnap alatt Tamás vezetett, de Balázs nem volt hajlandó elengedni “kisebbik” testvérét és végig szorosan a nyomában loholt, aztán a zárónapon a pálya szimbolikus szakaszán a 15-ös szigetgreen-nél Tamás hibázott (DuplaBogey) és így három szakasszal a vége előtt Balázs átvette a vezetést.
Úgy tűnt meg is tartja, ám az (új) 17-es Par3 szakaszon egy rövid kezdőütést egy kicsit bátortalan chip követett és a 2 putt azt jelentette, hogy újra iksz az állás. A 18-as (54.) szakasz így tulajdonképpen már egy előrehozott playoff-ot hozott, ahol mindketten Par-t játszottak. Tamás néhány centiről, míg Balázs erős 2 méterről gurította be.
Így hát következett az igazi PlayOff, újra az egyes (Par5) szakaszon, ahol Lugosi Tamás Birdie-t ért el, így Ő nyerte a XI. Magyar Profi Bajnokságot!

 

Gyorsinterjúnk a Bajnokkal:

Milyen érzések, gondolatok kavarogtak Benned annak kapcsán, hogy a testvéred ellen kellett egy ilyen fontos - a Magyar Bajnoki cím sorsáról döntő - csatát megvívnod?

Nyilván rendkívül furcsa helyzet volt. Őszintén megmondom, a zárónap elején valami olyasmi forgatókönyv volt a fejemben, hogy a 15-ös szakasz környékére már lesz egy 3-4 ütéses előnyöm az üldözőim (Balázs és Csaba előtt), de a Tesóm annyira jól játszott (nevet) - aminek persze tiszta szívemből örülök -, hogy a 15-ös elütőn mindössze egy ütés előnyöm volt. Ez talán kicsit meg is zavart, így egy vesztett labda után a Bogey-mentés sem sikerült. Végül döntetlennel jöttünk be, de a rájátszásban bekapcsolt a rutin és a játékos reflex, függetleníteni tudtam magam a helyzet alól és végül sikerült a Birdie az egyes szakaszon. 

Balázs persze kicsit csalódásként éli meg az elszalasztott lehetőséget - ami egy profi sportolónál természetes dolog - ugyanakkor mindig is tudtunk és tudunk örülni egymás sikerének. Örülök nagyon, hogy ilyen jól játszott és a Bajnokság első két helyén Lugosik állhatnak, a sorrend szinte teljesen mindegy!

Mik az idei további tervek, így a COVID helyzettel a nyakunkban?

Idén esetleg még a Szlovák Profi Bajnokságot célzom meg, de ez még képlékeny, így az oktatás került a fókuszba, és persze az idei legfontosabb “projektem”: augusztus 13-án a Polgári Esküvő a szerelmemmel, majd októberben a templomi és a lagzi. Ezek most a legfontosabb dolgok az életemben, persze nagyon boldog vagyok, hogy mindezeket Magyar Bajnokként tehetem meg!

Szigeti Csaba (III.), Lugosi Tamás (I.), Lugosi Balázs (II.)


Gratulálunk az újdonsült Bajnoknak!

A dobogósok:
1. Lugosi Tamás 72, 72, 76    220 (PlayOff után)
2. Lugosi Balázs 74, 72, 74    220
3. Szigeti Csaba 74, 75, 75    224


A LiveScore ITT érhető el

Fotó: Yulia Stepanova Photography, illetve Hencse National

2020.07.29.

Hozzászólások