Téli tojáskeresés

Easter Winter Cup- Huszti György beharangozó írása -


Éppen két hét múlva kerül sorra a II. Hungarian Winter Cup, a verseny amelyet - sok más dologgal együtt - a pandémia alaposan megtépázott. Egyrészt az eredeti, - alapító -  szándékoktól eltérően a hazai hűvösbe kényszerült a napsütötte dél-európai tájak helyett, másrészt - a tomboló harmadik hullám - a hosszából is lecsípett egy napot és három helyett, két versenykörössé avanzsálta ezt a rendhagyó (második) nekifutást. 

Ennek ellenére 14 nappal a verseny megkezdése előtt már 55 nevezővel büszkélkedhet a Pannonia GCC-ben megrendezendő megmérettetés (ráadásul mindezt úgy, hogy ketten már vissza is vonták nevezésüket). A Versenykiírás által meghatározott 102 fős limit így vélhetően akár már a jövő héten betelhet ebben az ütemben haladva, ugyanakkor tekintve hogy a nevezéseket hcp sorrendben fogadják el a szervezők, egészen a nevezési határidő lezártáig (március 30.) érdemes az online nevezést leadni (Figyelem, ezt csak azok a játékosok tudják megtenni, akiket hendikepvezető anyaklubjuk már aktivált a GOLFiGO-ban, ha vásároltál már idei klubtagságot, de még nem kaptál meghívót a rendszerbe, haladéktalanul keresd anyaklubodat. Az automatikusan kiküldött meghívó megérkezése után már csak el kell fogadnod azt egy kattintással).

A II. Winter Cup-al fog rajtolni idén az alaposan megújult és teljes mértékben új alapokra helyezett Ranglista versengés is. A mezőnyt átrendezheti a tény, miszerint a Magyar MidAm Golf Egyesület engedélyt kért - és kapott - a Szövetségtől a hendikepvezetésre, így az idén - a GOLFiGO rendszernek köszönhetően - hamvaiból újrainduló klubranglista egyik legnagyobb győzelmi aspiránsává léphet előre a középkorúakat tömörítő klub. (A klubranglistán egyébként minden hazai klub 25 legtöbb pontot gyűjtő játékosának eredménye adódik össze (csak az elsődleges (hcp vezetést nyújtó) klubtagság figyelembevételével).

És bár kisebb (leginkább nem hendikep módosító) versenyekre sor kerül a Winter Cup előtt is, de igazából a kétnapos szövetségi megmérettetésen startol a GOLFiGO újragondolt és modernizált valósidejű LiveScore alkalmazása is. 
- Az új LiveScore, egyrészt választási lehetőséget, biztosít, hogy a már jól megszokott nettó, bruttó, stroke, stroke-hcp eredménykövetés mellett egy új, eddig szokatlan lehetőséget is életre lehessen hívni mind a négy felsorolt kategóriában. Mégpedig egyfajta “előrevetített” eredményt kínál a rendszer úgy, miszerint figyeli, hogy az adott játékos a lejátszott szakaszokon a megszerezhető eredmény hány százalékát gyűjtötte már be és így egyfajta “jóslás”-t készít (és mutat meg), hogy amennyiben a játékosok a jelenlegi formájukban teljesítik a hátralévő szakaszokat is, az esetben milyen sorrend alakulhat ki közöttük a végén. De ez csak egy választható “játék”, akit ez nem érdekel, az továbbra is a már jól megszokott eredménykövetéssel kísérheti figyelemmel az adott verseny alakulását. 
- Másrészről (még mindig a LiveScore-nál maradva) feltételezve, hogy a flight-ok jelentős százaléka a lejátszott green és a következő elütés között írja be a score-ját, egy újabb segítséget kínál a modul, mind a játékosoknak, mind a verseny bíróinak, hogy láthassák ki mennyire van lemaradva (vagy éppen előnyben) a saját PoP (Pace of Play) idejéhez képest. De természetesen ez nem egy hivatalos időmérés, csupán egy kis segítség, azok számára akik élni kívánnak vele.
- Továbbá, többek kérésének “engedve” az új LiveScore modul lehetőséget biztosít a játékosok számára, hogy amennyiben úgy kívánják, elrejtsék eredményeik mutatását, így a játékos beírás közben nem “stresszeli” magát azzal, hogy éppen hogyan áll.

Reméljük - a lehetőséghez mérten - szép időben és kellemes körülmények között tud lezajlani az idei első - rendhagyó - szövetségi verseny. Egy biztos a pályát már teszteltük és bátran állíthatjuk, a március végéhez viszonyítva kitűnő kondícióban várja a ranglista pontvadászokat Húsvét hétvégéjén.

Mindenkinek jó játékot kívánunk!


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2021.03.19.

Hozzászólások