Tegyél az álmaidért

Virág a Very Important Person


- Huszti György írása -

Szerda este teltházas koncertet adott a Budapest Arénában az 1999-ben alakult svéd power-metal zenekar a SABATON. Az öttagú banda zeneszámaiban többnyire történelmi csatákat, háborúkat dolgoz fel, amelyeket epikus hangzású kórusokkal tesz még teljesebbé. Dalaikban gyakran jelennek meg brutális gitár- és szintetizátorszólók, az együttes neve a lovagi páncélzat lábfejet védő vassaru elnevezéséből származik.

Eddig a gyorshír, amelynek így - valljuk be - nem sok keresnivalója lehetne egy golftematikus online oldalon. Egészen addig, amíg meg nem tudjuk, hogy a Sabaton VIP díszvendége a budapesti koncerten az év Női (és MidAm) Golfozója, Sándor Virág volt. 

Történt ugyanis a következő, valóra vált tündérmese:
Virág egyik kedvenc zenekaráról van szó, és a hétvégi “golfcsatákba” tartva, szinte kivétel nélkül a svéd metálbanda számai üvöltenek a kocsi hangszóróiból, mintegy ezzel ráhangolódva a szombati “ütközetekre”. Mindenesetre, ha az eredményességet nézzük, nyugodtan kijelenthető, hogy bejött ezafajta sajátos ráhangolódás. Így mondhatni, magától értetődő volt a jegyvásárlás, és hogy Sándor Virág az első sorokban fog csápolni a svéd sztároknak. Ugyanakkor Virág nem állt meg itt, Ő ugyanis egy olyasfajta hölgy aki tenni is hajlandó az álmaiért, és nem csak álmodja azokat. Így billentyűzetet ragadott, és megírta a kis történetét a Sabaton menedzsmentjének, mégpedig hogy a zenekar muzsikája milyen nagymértékben segítette a célja megvalósításában - az Év Játékosa cím elnyerésében. És láss “csodát” a csapat menedzsere - Par Sundström, ilyen keresztnévvel min csodálkozunk(?) - válaszolt, mégpedig hogy rendkívül megtisztelőnek érzik az év magyar felnőtt Női Golfozójának érdeklődését a Sabaton munkássága iránt, és egy VIP jeggyel kedveskedtek Virágnak. A koncert után természetesen a közös fényképek és persze a beszélgetés sem maradhatott el. Itt a zenekar szólógitárosa szembesítette Virágot azzal a ténnyel, hogy Ő egy akkora GolfGuru, hogy neki bizony már saját hendikepje is van, majd büszkén elhangzott a 44-es mutatószám ?

Egy biztos Virágnak és talán a Sabaton-nak is felejthetetlen élmény maradhat a tegnap esti budapesti fellépés.

Zárásképpen egy négyszeres olimpiai bajnok - Jesse Owens - szavait idéznénk, erőteljesen megfontolásra ajánlva:
“Mindenkinek vannak álmai. De azért, hogy az álmok valóra váljanak, rengeteg elhatározásra, eltökéltségre és erőfeszítésre van szükség.”


Fotók: Sabaton

2020.01.23.

Hozzászólások