Tavaszra várva

II. Golfszeminárium és új sorozatok a Zala Springs-en- Huszti György beszámolója -

A tavalyi nagysikerű golf szemináriumot megismételve, a Zala Springs ismét szezon előtti “fejtágítót” szervezett klubtagjainak. 

Első körben Bangó Berger Botond nagyszerű előadása hangzott el a golf furcsa és szórakoztató szabályairól. Megtudhattuk például, hogy mi a teendőnk, ha labdánk egy aligátor hátán landol, vagy ha az ütésünk után egy olyan rókalyukban állapodik meg a játékszer, amelyet egy homokbunkerben vájt ki ravaszdi sporttársunk (egyébként van olyan magyar pálya, ahol ez konkrétan előfordulhat). Berger egyébként néhány hét múlva indul a golf őspályájára, St. Andrews-ba, hogy február 4-9. között vélhetően sikeres vizsgát tegyen - Buna Edvin kollégájával együtt -, és így tovább gyarapítsa hazánk nemzetközi golfbíróinak - egyébként dícséretesen szépszámú  - táborát.

A vicces - de rengeteg tanulsággal szolgáló - szabályhelyzetek után, a klub head pro-ja Cirtina Radu (British PGA Instructor) igen színvonalas előadása következhetett az agy jobb és bal agyféltekéről a golf gyakorlása kapcsán, a tömbösített gyakorlatok és a “találomszerű” gyakorlatok közötti különbségek fontosságát bemutatva és kihangsúlyozva.

A bő egy órás előadás-páros meghallgatását követően, a szépszámú résztvevők megkapták jól megérdemelt jutalmukat a Zala Springs-i csapat legfrissebb tagjától, Váradi Bálint chef-től, aki már-már bib gourmet színvonalú könnyed vacsorát varázsolt a klub tagjai számára, odafigyelve még az egyéni étkezési szokásokra is.

A vacsora elfogyasztása közben, ez ételek mellett - a klub házatájáról érkező -  friss híreket is érdemes volt ropogtatni. Megtudhattuk például, hogy Fincza Gina vezetésével idén több új versenysorozatot is szerveznek a tagoknak, és az egyéb érdeklődőknek. Havonta egy-egy szerdán például kora reggel indul egy új sorozat “Early Birdie Wednesday” címen, amely elsősorban a seniorokat célozza - az időpont okán - de a fiatal “nyugdíjasokat” is szívesen látják majd. Szintén havonta egy-egy pénteken kilenc lyukas sorozat indul a még munkahelyre járók számára “After Work” jeligére.
A vasárnap a családoké, így havi egy vasárnapon a Family Sunday indulhat útjára, kis wellnessel, kis golffal, kis brunch-al. A közel száztagú klubtagság egynegyede hölgy, így életszerű volt életre hívni a “Ladies Day” eseményeket, ahol a szebbik nem képviselői egy kis social és egy kis golf koktéldélutánokra számíthatnak, itt a hírek szerint a jövőben a klub csapatkapitánya Turkovics Ilona is odateszi magát ?

Rendkívül jó érzés volt a résztvevőknek már januárban is magukba szívni egy csipetnyi Zala Springs Feeling-et, akár a többi klubot is motiválhatja ez, hogy a holtszezonban se engedjék el teljesen a tagság kezét.


Fotó: caddie.hu

2020.01.18.

Hozzászólások