Tátralomnicon a magyar juniorok

16 magyar induló a Szlovák Junior Openen


- Huszti György beharangozó írása -

Szerdán veszi kezdetét a háromnapos Szlovák Junior Nyílt Bajnokság. Az Openre 137 játékos adta le a nevezését, akik hat különböző eredmény-kategóriában (U16-U18-U21 Fiú/Lány) küzdenek meg egymással a festői szépségű Magas-Tátra lábai előtt, az egykori Magyarország első golfpályáján, a tátralomnici vadregényes Fekete Gólya (Black Stork) alpesi típusú pályáján. Érdekesség, hogy az újratervezett Black Stork pályaszakaszait ugyanaz az osztrák pályatervező - Hans G. Erhardt - álmodta meg, aki a Pannonia nyugodt erejét árasztó pályáját, illetve a Balaton Golf trükkös, a természeti adottságokat maximálisan kihasználó szakaszait is megtervezte. Illetve, további magyar szál a történetben, hogy Erhardt egyik segédtervezője a Magyar Golf Szövetség frissen megválasztott elnökségi tagjának, dr. Schaller-Baross Ernőnek a nagyatyja volt.

De most vissza a jelenbe, pontosabban a közeljövőbe, hiszen holnap reggel 16(!) magyar játékos kezdi meg szereplését az unalmasnak semmiképp sem nevezhető fenséges panorámájú tátralomnici pályán, bár a válogatott tagjainak sajnos túl sok ideje nem lesz a regenerálódásra, hiszen egy adminisztrációs hibának köszönhetően a Magyar Válogatott kötelékében utazó csapattagok sajnos csak 17:00 óra után tudnak kimenni a gyakorló körre.  

A háromnapos WAGR minősítésű versenyen egyébként két napot követően cut-olják majd a mezőnyt (valamennyi kategóriát lefelezik), a külföldi játékosok számára a hendikep limit a fiúk számára (7.0), míg a lányok számára (10.0) volt, derül ki a Szlovák Szövetség által május elején kiadott 6 oldalas angol nyelvű tájékoztatóból. A nevezési díj 70 Euró, mintegy 24 000 Ft volt, amely nem tartalmaz ebédet, illetve indulócsomagot (csupán megfelelő mennyiségű ásványvízzel látják el az indulókat a versenynapok alatt).

 A 16 magyar induló névsora:
Benke Ákos
Berkenyei Daniella
Bertényi Bence
Fülöp Gergő
Horváth Ákos
Jaczkovics Emma
Koharek Anna
Kötél Bence
Lehoczki Fanni
Nagy Ármin
Sántha Laura
Ifj. Sárközi Richárd
Somogyi Bence
Stern Lea Sára
Stöllinger Viktor
Závaczki Bálint

Az eredményekről természetesen beszámolunk oldalunkon.

Hajrá Magyarok, Hajrá Juniorok!


Fotó: BlackStork GC

2020.08.11.

Hozzászólások