Táncra fel Szeniorok!

Kezdetét veszi a 2021-es idény


- Az MSGT Közleménye -


Tisztelt Tagtársunk, Kedves Barátunk!

Néhány aktuális információt szeretnénk megosztani veletek. Mint már azt sokan hallottátok, talán olvastátok is, megjelent a Magyar Golf Szövetség 2021-es szezonra vonatkozó Versenyszabályzata, Országos Ranglistakiírása, valamint Az Év Golfozója, Játékosa díjak odaítélésének szabályai. 

Néhány minket is érintő változásra hívnám fel figyelmetek:

- Idén a szeniorok több ranglistán is indulhatnak, bővítve ezzel megmérettetésük lehetőségeit. Fontos tudni viszont, hogy az, aki ezzel élni szeretne és a kategóriáján felül máshol is szeretne ranglista pontokat gyűjteni, az első versenye előtt az MGSZ felé ezt az igényét, írásban jeleznie kell.

- A következő fontos változás, hogy a ranglista pontok gyűjthetők a sorozat versenyeinken is. A legjobb verseny eredmény számít, tehát érdemes lesz részt venni ezeken a versenyeinken. A sorozatversenyeinken tagjaink, továbbra is kedvezményes green feevel játszhatnak.

- Szintén ranglista pont szerzés lehetőséget biztosít idén a szenior társasága MP bajnoksága, mint egyben selejtező is az országos ranglista versenyre. Egyrészt akár 64 játékos is kaphat pontot, másrészt a top 4 versenyző automatikus résztvevője a Magyar Nyílt MP bajnokság döntőjének. Érdemes lesz idén nevezni az MSGT MP bajnokságunkra.

- A következő nagy változás golfos életünkben a GOLFiGO sportügyviteli rendszer elindítása. Hatalmas munka, egyeztetés előzte meg a bevezetését, de megérte, mert már most látszik, hogy egy felhasználó barát rendszer születését láthatjuk. Ajánlom mindenkinek, aki már kapott hozzáférési lehetőséget, hogy ismerkedjen a GOLFiGO-val. Annál is inkább, mert számítunk mindenki együttműködésére a versenyekre történő jelentkezés (vagy kijelentkezés) tekintetében, elkerülendő anomáliák érdekében, lásd elkallódó nevezés, két helyre történő nevezés stb. Természetesen, aki nem kíván élni a számítástechnika ezen vívmányával, továbbra is jelentkezhet a versenyt lebonyolító klub recepcióján, vagy a verseny kiírásban megjelölt módon.

- Egyre több versenyünk kerül fel a GOLFiGO rendszerbe, ahová akár már most nevezni lehet. 1-2 héten belül az össze sorozatunk és kiemelt versenyink is felkerülnek a naptárba, lehet tervezni a versenyeket. Mint azt hírlevelemben ígértem naptár formájában és is kiküldöm ezt tagjainknak. A versenyek mellé természetesen csatolni fogjuk a kiírásokat, a díjazást és minden egyéb fontos információt.

- Végül de nem utolsó sorban. Eldőlt, hogy a Csütörtöki Csörtét nem folytathatjuk a Pannónia G&CCban. Többszöri tárgyalások után sem sikerült a hétköznapi green feet számunkra elfogadható szintre vinnünk, így új helyszín után néztünk. Pénteki Párbaj néven, havonta egy alkalommal pénteki napon a Balaton Golf Clubban tartunk versenyt. Reméljük elnyeri tetszéseteket és sokan ellátogatunk erre a remek pályára is.

Köszönöm a figyelmetek, kérdések esetén, bátran jelezzétek az elnökség felé, igyekszünk mindet megválaszolni.

Üdvözlettel

Horváth Béla
MSGT Főtitkár 


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2021.03.18.

Hozzászólások