Szövetségi ajánlás

A koronavírussal szemben


- Az MGSz Közleménye -

A korábban ismeretlen koronavírus miatt, a kínai Vuhan városában kitört, súlyos tüdőgyulladással járó járvány, Európa egyre több országában bukkant fel, ahol mára több százezren fertőződtek már meg. Magyarország kormánya a tömeges megbetegedést okozó járvány elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében, 2020. március 11. 15 órától kezdődően, veszélyhelyzetet hirdetett hazánk egész területére.

A kormány az intézkedések bevezetésével négy országból, Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból beutazási tilalmat rendelt el, és betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri, és  az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket is.  A koronavírus már eddig is alaposan átírta a nemzetközi sportélet naptárát, számos olimpiai kvalifikációs versenyt töröltek vagy bizonytalan időre elhalasztottak, és veszélybe került a Tokiói Olimpia megrendezése is.

Ennek tükrében, a Magyar Golf Szövetség felhívja a golfozók, a klubtulajdonosok figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek maguk és társaik egészségének megőrzésére, a fertőzés elkerülésére, a járvány terjedésének megakadályozására. A golfjáték, a golfversenyek során alkalmazandó egészségvédelmi, magatartási szabályok betartása érdekében, a Magyar Golf Szövetség a következő ajánlásokat fogalmazta meg:

- A játékos, a játék megkezdése előtt tett írásos nyilatkozata alapján, amennyiben az elmúlt két hétben fertőzött területen tartózkodott, vagy találkozott olyan személlyel, aki ilyen területről érkezett, nem indulhat versenyen, nem játszhat a pályán.
- A klubok fokozott figyelmet fordítsanak a fertőtlenítésre: a klub közösségi területének, felszerelésének rendszeres fertőtlenítésére, kézfertőtlenítők, információs táblák kihelyezésére.
- Különösen ügyeljünk a labdák jelölésére annak érdekében, hogy idegen labdát ne érintsünk.
- Tartsunk egymástól kellő távolságot a játék során.
- A golf szabályainak betartása mellett, ne, vagy kesztyűs kézzel kezeljük a zászlót.
- Kézfogás helyett meghajlással köszönjük meg a játékot.
- A verseny befejezésekor a score-kártyákat a rendezők ne érintsék, hanem fotózzák le, melyre a 2020. évi Versenyszabályzat 21.b) pontja ad lehetőséget:  "A verseny lezárása után, az eredménykártyák megőrzése a verseny lezárását követő egy évig, papír alapon vagy digitálisan, a rendező kötelessége.”.
- A klubház méretétől, az indulók számától függően, ajánlott az eredményhirdetés törlésének vagy elhalasztásának fontolóra vétele.


Fotó: ColoradoAvidGolfer

2020.03.11.

Hozzászólások