Szomszédos portyákon fiataljaink

Juniorjaink szerteszét a “nagyvilágban”


- Huszti György írása -

A hétvégén a közeli végeken kalandoznak junior élversenyzőink. Az Észt Junior Open-ről (amely csütörtökön ér véget) már korábban, illetve folyamatosan beszámolunk. De a Nagy Ármin, Stern Lea, Závaczki Bálint alkotta trión kívül is bőséggel lesz magyar junior induló a héten a környező országokban. Hiszen Kötél Bence illetve Zsimán-Lebovics Zénó (mindketten a Balaton Golf színeiben) az ausztriai Himbergben szerepelnek, az Osztrák Junior Tour-on. Bence a fiúk U18-as csoportjában méretteti meg magát, ahol egy WAGR minősítésű versenyen igyekszik világranglistapontokat gyűjteni az 50 indulót felvonultató csoportban, a himbergi club West nevű 18 szakaszán. A Top20 versenyző plusz hendikepes, közöttük Bence a tizedik legjobb mutatóval rendelkezik (+1,0), de kettes hcp felett a legjobb 33-ba sem lehet beférni, ez a mezőny természetesen a leghátsó elütőről vág majd neki pénteken az első napnak.
Zénó a férfi elütőről játszik egy szintén háromnapos megmérettetésen a “himbergi 36-os” Ost nevű pályáján. Az U12-es nemzetközi fiú mezőny 23 főből áll, a legjobb hcp-vel a cseh Vaclav Svub rendelkezik (5,3)

Kicsit északabbra a szlovák Nagyborsán indul a balatoni különítmény másik oszlopos tagja Bertényi Bence illetve Jaczkovics Emma a GolFiesta képviseletében. A háromnapos WAGR minősítésű Szlovák Junior Tour állomáson az 51 tagú mezőny mintegy fele kettő alatti hcp-vel rendelkezik (8-an pluszos hendikepesek).

Információink szerint ifj. Sárközi Richárd (Pannonia Junior Akadémia) a hétvégén az igencsak erős mezőnyt felsorakoztató Cseh Junior Open-en próbál szerencsét a Plsen melleti GreensGate Golf Clubban, míg Horváth Ákos (Balaton Golf) egy osztrák klubversenyen méretteti meg magát. 

Hajrá Magyarok! Hajrá Juniorok, bármerre is képviselitek éppen hazánkat és golfközösségünket!


Fotó: SomogyiFamily

2020.07.15.

Hozzászólások