Szlovéniában egy Horvát(h)nak megy

Ákos mínuszban húzza a szekeret


Horváth Ákos Zalacsányban indul a 4-es green felé


Olybá tűnik, miszerint a balatoni BB istálló triumvirátusa mindig beosztja egymás között, hogy éppen melyikük szállítsa a magyar szemnek - és szívnek - tetsző, nemzetközi eredményt. A Szlovén Junior Nyílt Bajnokság pénteki (első) versenynapján ugyanis Horváth Ákosnak jött ki legjobban a lépés a magyarok közül. Ákos egy gyönyörű mínusz egyes eredményt (70) produkált az Arborétum GC Par71-es szakaszain. 

Eredményével és hét(!) Birdie-jével a magyar fiú jelenleg a T2. helyen található, a szenzációs, 67-et elérő, hazai Luka Naglic mögött (aki egyébként egy 21 éves amerikai elit egyetemi ösztöndíjas versenyző). Bertényi Bence 73-al, míg Kötél Bence 76-al zárta az első napot. 

A lányok mezőnyében Jaczkovics Emma - kisebb sérüléseit követően - még keresi nemzetközi formáját (és a Birdie-ket), így 82-vel várja a folytatást, amely minden bizonnyal szebb lesz.

 

A helyszínen tartózkodó rovatvezetőnk, gyors - és persze szubjektív - összefoglalója:

Horváth Ákos (70)
kitűnő, magabiztos játékának kedvez a pálya adottsága, mégpedig hogy az alpesi stílusú szűk - fákkal két oldalról erősen tagolt - fairway-eken nem a hosszúság az elsődleges szempont. A hét Birdie-je önmagáért beszél, a két becsúszott duplájából az egyik talán a legnehezebben drive-olható szakaszon jött össze ez beleférhet, a másik már egy kissé érthetetlenebb volt, amikor is egy 70 méteres közelítője “landolt” a vízben.

Bertényi Bence (73)
a “szokásos” rendkívül tarka és kicsit sem unalmas játékát hozta. Minden volt ma is, már-már PGA szintű ütések, ugyanakkor megmagyarázhatatlanul elvétett próbálkozások is. Leginkább talán az ötös, “nagyon könnyű” Par5 szakaszon “elért” Bogey-ját sajnálhatja a mai nap után.

Kötél Bence (76)
könnyen elképzelhető, hogy nem bírta el a saját magára rakott nyomást, és ma egy kicsit sok volt az esélyesség terhe. Már az első szakaszon felpaprikázta magát egy elrontott LayUp-ot követően, ennek ellenére úgy tűnt, hogy az első hat szakaszon összeszedi a gondolatait, de a hetesen egy balos DogLeg szakaszon, ismét leszállt a köd a fiatal játékosra és innentől kezdve nem volt megfelelő a mai golf attitűdje. A két Birdie-jéből is az egyik egy hosszú - véletlenszerű - ChipIn volt "csak". Ennek ellenére van még két napja (cut nem lesz a versenyen), úgyhogy bőven tud még javítani.

Jaczkovics Emma (82)
egyáltalán nem volt olyan rossz a játéka, mint amit a score-ja mutat. Hiányzik belőle az idei labdabiztonság, a versenyhelyzet. A 12-esen egy erősen balszerencsés ütése egy fáról mandínerezve a vízben végezte, és innentől kezdve elment a maradék csekélyke önbizalom is. Bőven benne van a javulás és a javítás lehetősége.

 

A pálya pin-pozíciói ma sok esetben a nagyon nehéz kategóriában kerültek kijelölésre, ráadásul a játszótér folyamatosan szárad a héten tapasztalt esőzések után, így vélhetően még gyorsabbak lesznek a ma sem lassú és nem kevés slope-al rendelkező green-ek sem. A helyszíni COVID-19 intézkedések következtében a zászlók nem kezelhetőek és a pin-ekben magasságát is egy szivacsos anyaggal emelték, ez semmiképpen nem segíti a jó score-ok elérését.

Holnap azonban egy új nap virrad fel mindenki számára, lehet javulni, avagy legalább ilyen jól játszani ismét!


Fotó: Buday Mátyás

2020.06.26.

Hozzászólások