Szlovén Junior Open, beharangozó

Tizenhárom magyarért szoríthatunk

- Huszti György beharangozója -

Bizonyára, minden magyar golfszeretőhőz és golfolvasóhoz eljutott már a hír, miszerint a Magyar Amatőr Bajnoksággal egyidőben kerül sorra, a szintén pénteken rajtoló (WAGR minősítésű) Szlovén Junior Open. Sajnos, így legjobb junior játékosaink nem indulnak a Magyar Bajnokságon, fiatalos lendületük, jókedvűk, szorgalmuk, eredményeik minden bizonnyal hiányozni fognak. Ugyanakkor, a sportszerűségükről csak annyit, hogy ma üzenet érkezett a szerkesztőségünkbe Szlovéniából: “A juniorok és szüleik sok sikert kívánnak a Magyar Bajnokság minden résztvevőjének :)))”!

Nos, ami a szlovén mezőny erősségét illeti, arra semmiképpen sem lehet panasz. 

A fiú mezőnyt 15 országból, 87 játékos alkotja, amelyből a legjobb 17 játékosnak kettes(!) alatti a hendikepje (egyébként a Top6-ban két magyar fiú is megtalálható). Érdekes összehasonlítás, hogy ezen a héten, a budapesti helyszínen (St. Lőrinc GC) megrendezett Junior Tour állomáson, összesen (fiúk-lányok) 38 induló volt, és a mezőnyben mindössze hatan rendelkeztek single hcp-vel (abból is öten 5 felettivel). Ezeket a számokat elnézve, nem lehet kérdés, hogy a magyar junior élmezőnynek mennyire szüksége van a komoly, nemzetközi mezőnyt felvonultató tornákra.

De vissza Szlovéniába. A nyolc magyar fiú induló listája (hcp sorrendben): Závaczki B., Kötél B., Bertényi B., Kemény K., Horváth Á., ifj. Sárközi R., Somogyi B., Fülöp G. (0.1 - 4.6 között).

A lányok mezőnye 47 játékosból áll (összesen tehát 134 résztvevő). A gyengébbik nem képviselői 9 különböző országból verbuválódtak össze, itt a - papíron - legjobb 15 ifjú hölgy három alatti hcp-vel rendelkezik (közöttük sajnos nincs magyar). A hét magyar lány induló listája (hcp sorrendben): Nagy K., Tóth M., Jaczkovics E., Berkenyei D., Lehoczky F., Szántó S., Koharek A. (3.8 - 11.3 között).

A Magyar Amatőr Bajnokság mellett, természetesen fokozott figyelemmel kísérjük és számolunk majd be a 13 tagú magyar különítmény eredményeiről, mindennapjairól a Ljubljana melletti Arborétum Golfpályáról. Mint ahogy a most zajló EGA Amatőr Európa Bajnokság (Ausztria, Diamond GC) küzdelmeiről is beszámol majd a helyszínen tartózkodó Király Levente segítőtársunk.

Minden magyar játékosnak, szülőnek és golftudosítónak :) szép és eredményes hétvégét kívánunk, Magyarországon, Szlovéniában és Ausztriában egyaránt.

--- --- ---

Kiegészítés:
A cikk megjelenése után érkezett a hír, miszerint Tóth Maya Napsugár és Lehoczky Fanni, bár szerepelnek a hivatalos nevezési listán, de a szövetség döntése értélmében mégsem indulnak a Szlovén Junior Openen.


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2019.06.26.

Hozzászólások