Szlovák-Magyar MidAm csata

Válogatós MidAmatőrök- Véh Balázs írása -

 

Párosan szép az élet mottóval indul a 25 év feletti amatőr válogatott szezonja, ugyanis a férfi válogatott csapatkapitányi teendők ellátásával az elnökség a Véh Balázs, Mester Miklós kettőst bízta meg. Két évig Balázs a kapitány, Miklós az asszisztens, majd ezt követően Májki lesz a kapitány és belép egy új segítő, aki újabb két év múlva kapitánnyá avanzsál, így biztosítva a folyamatos megújulást.

A szisztémát a hölgyek is átveszik, Dr. Lex Annamária és Movik Gabriella az első kapitány duó. 

Az első megmérettetés június 10-én éri mindkét alakulatot. A fiúk egy 9-9 fős match play ütközetben mérik össze erejüket a szlovák midamatőr válogatottal, melynek keretében egy egyéni és két-két best-ball illetve foursome csata lesz Sedínben. Ezzel párhuzamosan a női csapatok 5-5 fővel, egy-egy best-ball, foursome és egyéni formában meccselnek északi szomszédaink ellen.

A férfi csapat idei legfontosabb eseményére október elején kerül sor Ausztriában, ahol legjobb midamatőr golfozóink egy több csapatos tornán mérik össze erejüket más országok válogatottjaival. 

Az elnökség döntése értelmében az idei évtől a mindenkori csapat első két harmada automatikusan a LUA Resort MidAm Golf Liga egyéni ranglistájáról tud bekerülni a válogatottba, míg egy harmadnyi helyről a kapitányok konszenzussal döntenek. 

A korosztály felülről nem korlátos, a csapatba kerülés alapfeltétele a MidAmatőr Golfegyesületi Tagság, helyezés a Liga egyéni ranglistáján, valamint részvétel a Nyílt Bajnokságon. Az úgynevezett „captain’s pick” helyek tekintetében is transzparens és objektív feltételrendszerben gondolkodnak a kapitányok, itt azonban a hendikep és a Ligán kívüli eredmények is értékelésre kerülnek.

A csapatok felkészülése az idei első, hencsei Liga fordulót megelőző pénteken elkezdődik. A kapitányok havi egy összetartást terveznek a bő keret számára, melyre a válogatottak mellett vendégként meghívást kapnak az úgynevezett Patrónus Programhoz csatlakozó golfozók is. Ezeken az összetartásokon a versenyekkel azonos formában lebonyolításra kerülő edzőmérkőzések lesznek, részben egymás között, részben pedig más korosztályos válogatottak ellen.

Az április végi első találkozóra a kapitányok Liga ranglista hiányában az alapfeltételeknek megfelelő játékosok közül a legalacsonyabb HCP-vel rendelkezőket és a tavaly év végi ranglista élmezőnyében végzetteket hívták meg a bő keretbe. Ezt követően pedig már a hencsei verseny eredményét is figyelembe véve az utolsó 365 nap eredményei alapján számított gördülő Liga ranglista lesz a mérvadó a válogatottság szempontjából, a mindenkori állás elérhető lesz a midamgolf.hu weboldalon.

A holtszezon sem telik majd tétlenül, a válogatott keret terveiben szerepel egy téli, külföldi edzőtáborozás a 2024. évi szlovákok elleni hazai visszavágóra és a MidAm Európa Bajnokságra való felkészülés jegyében.


Fotó: Vehir

2023.04.12.

Hozzászólások