Szigeti Csaba a Magyar Profi Bajnok

Ez "komoly cucc Apukám"


- Huszti György írása -


Magyar pályákon ritkán látható hajrával (és Playoffal) ért véget a XII. Profi Magyar Bajnokság, a zseilici dombság övezte hazai aborétum pályán, a Hencse National-on, amely a szokásos, barátságos arcával várta a hazai - leginkább teaching - pro játékosokat. Előzetesen talán Lugosi Tamásra, illetve az idei Pro Tour-on remek formát mutató Kuti Gáborra tippeltek volna a legtöbben a végső győzelem kapcsán. Ehhez képest az utolsó szakaszokon a Highland két pro-ja, Tóbiás Zsolt és Szigeti Csaba fej-fej melletti küzdelme alakult ki,

Szigeti óriási hajrával, plusz egyes fordulást követően - zsinórban(!) ütött három Birdie-jének is köszönhetően - 73-al zárt a döntőnapon, ezzel playoff-ra hozta az állást. A rájátszás első szakaszában (az egyes szakaszon) mindkét játékos Par-t játszott (Csaba regulárral, Tóbi, chip&putt-al), míg a PlayOff második körében (a 18-ason) Szigeti Csaba ismét regulár Par (ellenszélben a hosszú Par4-en), míg Tóbiás Zsolt, egy erdőbe ütött drive után Bogey, így 2021. Magyar Profi Bajnoka: Szigeti Csaba.

A Bajnok a playoff után - mentálisan nagyon fáradtan - így értékelt röviden oldalunknak:
"Nagyon elfáradtam, de rettenetesen boldog vagyok! Pecázáson kívül nem igazán készültem a hencsei pályára (nevet), de reménykedtem egy dobogós helyezésben, az első helyre nem nagyon számítottam. Az eredménnyel nem vagyok elégedett (talán csak utolsó napival). Az első napon játszottam a legjobban, de akkor nem mentek a puttok, ma éreztem a gurításoknál az erőt és önbizalmat magamban. Nagyon sajnálom Tóbit, aki talán a legkiegyensúlyozottabban játszott a három napon keresztül, de ugye ma volt egy nagyon rossz szakasza (Quadruple Bogey a nyolcason - a szerk.), de ilyen a golf. Nagyon jól éreztem magam a bajnokságon és talán a rutin is sokat segített abban, hogy megelőzzem a fiatalokat. Most igazán boldog vagyok!"

(A Szenior Pro-k versenyét Tringer László nyerte)

Végeredmény ITT


Fotó: Yulia Stepanova Photography

2021.07.28.

Hozzászólások