Szépen csillogó szlovén ezüst

SloAm Cup 2019.

- Huszti György írása -

Újdonsült Magyar Kupa címvédőnk Jaczkovics Emma nevét hiába kerestük a hétvégi dupla ranglista verseny indulói között. Emma nem itthon töltötte a hétvégét, de nem is nyaralással, lábat lógatva telt a weekend. A Pannonia Junior Academy versenyzője (Csikós Gábor tanítványa) az idei harmadik SloAm versenyen szerepelt, amely WAGR minősítéssel indult a lipicai golfpályán.

A szlovén versenysorozat tulajdonképpen a hazai ranglista versenyek megfelelője, azzal a - nem kis - különbséggel, miszerint itt nem egynapos versenyeket rendeznek, hanem az öt szlovén “nagy” pályán egy-egy háromnapos megmérettetésen kell részt venniük déli golfbarátainknak. A lipicai pálya egy tipikus hegyvidéki, alpesi játéktér, a Par73 ütésszámú tizennyolc szakaszon, a szintkülönbségekkel és a “csavarodó” fairway-ekkel is meg kell küzdeni. A hölgyek versenye a hátsó (profi női) elütőről zajlott, amely így 6000 méter feletti távolság leküzdésére szólította fel a gyengébbik nem képviselőit. Jónéhány Par4 szakasz gyakorlatilag elérhetetlen volt regulárban a mezőny számára. Így ezeken a szakaszon a rövidjáték értékelődött fel, illetve nagyon figyelni kellett rá, hogy a Par3 és Par5 szakaszokon meglegyen a GIR. Jellemző adat a pálya nehézségére, hogy a mezőny legjobbja az 1,1 ehcp-s helyi versenyző 6(!) playing hcp-vel indult. 

A magyar kupagyőztes az első napon ismerkedett a pályával és egy nem túl acélos +16 eredménnyel kezdett, ugyanakkor a folytatásban erre egy remek +8 és +6 jött rá. A harmadik nap féltávjánál Emma átvette a vezetést is, (az első napot követően még hét ütés hátrányban volt) a nála közel négy évvel rutinosabb 1,1 hcp-s helyi versenyzőtől, de végül az idegek harcát a szlovén kislány bírta jobban. Emma így is a háromnapos verseny legjobb körét játszotta a teljes mezőnyben, és jelentősen javult a hcp-je (4,5), úgyhogy most komoly dilemma, hogy július közepén a Cseh Open-re nevezzen-e (ötös hcp limit), vagy inkább a szintén erős Osztrák U14 Open-en mérettesse meg magát.
A formája mindenesetre az utóbbi hetekben több mint biztató.

Élmezőny:

1. Jovicevic Kovacic Tatjana SVN 82 85 80 247
2. Jaczkovics Emma HUN 89 81 79 249
3. Stiftar Anzic Valentina SVN 88 86 84 258

 

Eredmények itt

Fotók: Yulia Stepanova Photgraphy, illetve caddie.hu

2019.05.26.

Hozzászólások